Od mlađih samuraja do majstora - Džudo klub Laktaši okuplja 80 članova

Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart na donaciji opreme, koja nam mnogo znači uoči daljih takmičenja.

Republika Srpska 06.09.2023 | 18:55
Od mlađih samuraja do majstora - Džudo klub Laktaši okuplja 80 članova

Od mlađih samuraja do velikih majstora! Džudo klub Laktaši trenutno okuplja čak 80 članova, a ljubav prema ovom olimpijskom sportu širi više od tri decenije.

Ambiciozna uprava u narednom periodu ima cilj da mladi džudisti dobijaju što više prilika da se takmiče na domaćim i međunarodnim turnirima, a podršku na tom putu pružila im je kompanija Mozzart donacijom opreme.

“Programske aktivnosti našeg kluba obuhvataju i školovanje sudijskog i majstorskog kadra, obučavanje članova tehnikama samoodbrane, njegovanje kulture džudoa. Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart na ovoj donaciji, koja nam mnogo znači uoči daljih takmičenja. U planu je da organizujemo međunarodni turnir Laktaši Open i da ponovo okupimo oko 1.000 takmičara iz 100 klubova, odnosno iz deset zemalja”, poručio je Siniša Đukić, direktor Džudo kluba Laktaši i generalni sekretar Džudo saveza Republike Srpske.

Džudo klub Laktaši je osnovan 1992. godine kada je tajne džudo sporta iz Bihaća donio Duško Blažić, svestrani sportista, majstor džudoa, nosilac crnog pojasa 6. dan.

Takmičari od tada redovno učestvuju na prvenstvima Republike Srpske, BiH, balkanskim, evropskim i svjetskim šampionatima i ostvaruju zapažene rezultate. 

“Najznačajnija faza su osvojene medalje na planetarnim šampionatima, kao i učešće na olimpijskim igrama mladih. Klub radi u izvanrednim uslovima, ima sopstvenu moderno uređenu salu u centru Laktaša. Imamo odličan podmladak, koji vrijedno trenira i čije rezultate u starijim uzrasnim kategorijama tek očekujemo. Naše najveće nade su Tamara Đukić, Anđela Grujić, Vildana Nedić, Nina Antonić, Jovana Vujović, sestre Šajić, Luka Tatić, Andrija Šukalo i mnogi drugi”, istakao je Đukić.

Misija kluba je da promoviše džudo i motiviše mlade da razvijaju svoje psihofizičke sposobnosti i da kroz takmičenja potvrđuju svoje individualne, ljudske i sportske vrijednosti, a kompanija Mozzart se kroz društveno odgovorne akcije trudi da pomaže upravo ovakve kolektive.

(PR)

Komentari / 0

Ostavite komentar