Пожар у Целексу због квара на електроинсталацијама

- Пожар у бањалучкој фабрици папира "Целекс" изазвао је квар на електро-инсталацијама у машини премотач у погону за прераду и производњу папира, а приликом увиђаја утврђено је да нема елемената кривичног дјела, речено је Срни у Полицијској управи Бањалука.

Република Српска 05.09.2023 | 12:54
Пожар у Целексу због квара на електроинсталацијама

Из Управе су рекли да се пожар из приземља пословног објекта, гдје се налази погон за прераду и производњу папира, раширио преко вентилационих канала на горњу етажу и кровну конструкцију објекта, у простор намијењен за складиште.

Пожар, који је букнуо 24. августа, изазвао је велику материјалну штету, која ће, како је саопштено, бити накнадно утврђена.

Полицијској управи Бањалука 24. августа око 16.00 часова пријављено је да је у Улици Вељка Млађеновића, у кругу пословне зоне, дошло до пожара у фабрици у власништву лица из Чешке чији су иницијали Ф.М.

Бањалучка полиција саопштила је да су четири лица повријеђена и упућена у Службу хитне медицинске помоћи. 

(Срна) Фото: БН/Архива 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дејан

05.09.2023 13:13

Ко одрзава и сервисира ту масину ? Неко није савјесно радио посао. Али ето опет није нико крив а насли су узрок позара. Ко је био задузен да брине о исправности масине ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђ. Б.

05.09.2023 14:28

Дејане ти си стварно далабу!!!

Name

владо из пц

05.09.2023 14:55

Бице да је нека ронхил инсталација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

05.09.2023 15:09

Штите неког. Наравно да је онај, ко је одржавао машину. Ништа се њима не може вијеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

05.09.2023 20:15

Ако је тако крив је противпожарни инспектор. У случају пожара ПП инсталација детектује пожар. ПП централа даје команду сплинкер систему да угаси пожар уз искључење струје у објекту сем инсталација за гашење пожара (мора имати агрегат). Поред тога електро инсталација у таквом објекту са великом количином гориве материје треба бити изведена са тзв. негоривим кабловима који трпе пожарно оптерећење мин. 90 мин. Како се пожар раширио изгледа да објекат што се тиче струје није изведен по прописима, што је ПП инспектор испред МУП-а морао видети при пријему објекта, али и при периодичној контроли истог. Ово су већ елементи за озбиљну кривичну пријаву против одговорних лица задужених за контролу инсталација, али исто важи и за одговорна лица у поменутој фирми. Ова објављена прича је у најмању руку тужна. Лаку ноћ РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корисно

05.09.2023 21:02

за процитати,нисам знао до сад како ради против позарна застита,а посебно за негориве каблове.