Požar u Celeksu zbog kvara na elektroinstalacijama

- Požar u banjalučkoj fabrici papira "Celeks" izazvao je kvar na elektro-instalacijama u mašini premotač u pogonu za preradu i proizvodnju papira, a prilikom uviđaja utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Republika Srpska 05.09.2023 | 12:54
Požar u Celeksu zbog kvara na elektroinstalacijama

Iz Uprave su rekli da se požar iz prizemlja poslovnog objekta, gdje se nalazi pogon za preradu i proizvodnju papira, raširio preko ventilacionih kanala na gornju etažu i krovnu konstrukciju objekta, u prostor namijenjen za skladište.

Požar, koji je buknuo 24. avgusta, izazvao je veliku materijalnu štetu, koja će, kako je saopšteno, biti naknadno utvrđena.

Policijskoj upravi Banjaluka 24. avgusta oko 16.00 časova prijavljeno je da je u Ulici Veljka Mlađenovića, u krugu poslovne zone, došlo do požara u fabrici u vlasništvu lica iz Češke čiji su inicijali F.M.

Banjalučka policija saopštila je da su četiri lica povrijeđena i upućena u Službu hitne medicinske pomoći. 

(Srna) Foto: BN/Arhiva 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dejan

05.09.2023 13:13

Ko odrzava i servisira tu masinu ? Neko nije savjesno radio posao. Ali eto opet nije niko kriv a nasli su uzrok pozara. Ko je bio zaduzen da brine o ispravnosti masine ?

ODGOVORITE
Name

Đ. B.

05.09.2023 14:28

Dejane ti si stvarno dalabu!!!

Name

vlado iz pc

05.09.2023 14:55

Bice da je neka ronhil instalacija.

ODGOVORITE
Name

+

05.09.2023 15:09

Štite nekog. Naravno da je onaj, ko je održavao mašinu. Ništa se njima ne može vijerovati.

ODGOVORITE
Name

kiza

05.09.2023 20:15

Ako je tako kriv je protivpožarni inspektor. U slučaju požara PP instalacija detektuje požar. PP centrala daje komandu splinker sistemu da ugasi požar uz isključenje struje u objektu sem instalacija za gašenje požara (mora imati agregat). Pored toga elektro instalacija u takvom objektu sa velikom količinom gorive materije treba biti izvedena sa tzv. negorivim kablovima koji trpe požarno opterećenje min. 90 min. Kako se požar raširio izgleda da objekat što se tiče struje nije izveden po propisima, što je PP inspektor ispred MUP-a morao videti pri prijemu objekta, ali i pri periodičnoj kontroli istog. Ovo su već elementi za ozbiljnu krivičnu prijavu protiv odgovornih lica zaduženih za kontrolu instalacija, ali isto važi i za odgovorna lica u pomenutoj firmi. Ova objavljena priča je u najmanju ruku tužna. Laku noć RS.

ODGOVORITE
Name

Korisno

05.09.2023 21:02

za procitati,nisam znao do sad kako radi protiv pozarna zastita,a posebno za negorive kablove.