Чистка у грчкој полицији након погибије навијача

Грчка полиција саопштила је данас да је смијењено пет високих официра који се сматрају одговорним за инциденте током сукоба навијача загребачког Динама и АЕК-а 7. августа испред стадиона АЕК-а у Атини, који су резултирали убиством навијача атинског клуба Михалиса Кацуриса и повређивањем других навијача.

Регион 26.08.2023 | 21:00
Чистка у грчкој полицији након погибије навијача

Штаб грчке полиције саопштио је да су смјене услиједиле због пропуста у организацији који су резултирали несметаним уласком хрватских хулигана у Атину и инцидентима испред стадиона АЕК у Новој Филаделфији, у којима је настрадао навијач атинског клуба, преноси ЕРТ.

Како се наводи у саопштењу, два бригадна генерала и три директора полиције суспендовани су са својих функција до доношења коначне одлуке надлежних дисциплинских органа.

Додаје се да су два помоћника начелника Генералне полицијске управе Атике, Димитрис Давалос и Василис Каламбокис, увече 7. августа, били задужени за оперативно управљање случајем од уласка Хрвата у Атину и одласка на стадион АЕК-а.

Истовремено, одговорност је приписана двојици директора полиције и једном заменику директора за начин на који су располагали информацијама за прелазак хулигана преко њиховог подручја и непредузимања мјера упркос информацијама које су имали.

Претходно је због овог случаја смијењено седам високих полицијских службеника, подсећа ЕРТ.

(Агенције)  Фото:Профимедиа

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Е

26.08.2023 22:15

Грци, Грци, види се да сте браћа са Србима, нерадници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђ. Б.

27.08.2023 03:20

Што би се код нас рекло: "Касно Марко на Косово стиже". Ништа то не значи погинулом ни његовој породици.

ОДГОВОРИТЕ