Дио Пригожиновог авиона пронађен 2км од мјеста несреће

- Један од фрагмената авиона који се срушио у Тверској области, у којем је био Јевгениј Пригожин, вођа приватне војне компаније Вагнер, нађен је на улазу у село Куженкино, око два километра од места несреће, јавио је извештач агенције РИА Новости.

Свијет 24.08.2023 | 07:38
Дио Пригожиновог авиона пронађен 2км од мјеста несреће

Полиција је оградила место пада олупине, а поред њега се налази неколико аутомобила специјалних служби. 

Агенција наводи да је пут до села Куженкино блокиран и да њиме пролазе само возила Министарства за ванредне ситуације и истражне комисије. 

Министарство за ванредне ситуације Русије саопштило је у среду вече да се у близини села Куженкино у Тверској области срушио приватни авион "Ембраер Легацy", који је летео из Москве за Санкт Петербург.  

У авиону је било 10 људи, укључујуц́и три члана посаде и сви су погинули.

Вођа руске приватне компаније Вагнер, Јевгениј Пригожин и њен командант Дмитриј Уткин били су међу 10 особа које су се налазиле у авиону, потврдила је руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај.

Та служба објавила је и имена седам путника, међу којима су и Пригожин и Уткин, као и имена тројице пилота, пренели су руски медији. 

Претходно је и група Вагнер на свом Телеграм каналу потврдила вест о смрти свог вође Пригожина, за чију је погибију окривила, како је наведено, ''издајнике Русије''.

Портпарол хитне помоц́и рекао је за РИА Новости да су на месту несрец́е пронађена тела осам особа. 

Операција потраге се наставља.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Девијант

24.08.2023 09:45

Авион су највјероватније обориле Украјинске специјалне јединице.Ово им не би било први пут са су ушли дубоко у територију Русије.Прије седмицу дана уништено је Руско складиште муниције дубоко у територији Русије.Руси су синоћ потпуно протјерани из града Работина и напредак Украјинске војске која је најавила нову мобилизацију од 200 хиљада људи (у стварности 400 хиљада, прва цифра је само за медије) ће се наставити.Русија је направила низ грешака, дозволила да запад до зуба наоружа Украјинце, нису мобилисали додатно људство, врло лабаве реакције на наоружавање Украјине, унутрашња нестабилност, једино што су урадили како треба су економске мјере.Украјина је са друге стране спремна да иде до краја, имају пуно јачу жељу од Русије да побједе.Без обзира на огромне губитке Украјинске војске када бих морао да се кладим кладио бих се на Украјину због свега што сам навео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

24.08.2023 11:10

Па није то далеко од истине.Једино сто си заборавио је да Русија не мозе бити поразена,тј.ко год има нуклеарно орузје,не мозе бити поразен...

Name

Ре мићко

24.08.2023 13:15

Па СССР је себе поразио, изгубио, распао се. Још ћеш ти видјети чуда. И запамти, читав живот се учи, а ти мислио да све знаш.

Name

Дм

24.08.2023 14:33

Добро су их упаковали, једним метком два зеца!

ОДГОВОРИТЕ