Dio Prigožinovog aviona pronađen 2km od mjesta nesreće

- Jedan od fragmenata aviona koji se srušio u Tverskoj oblasti, u kojem je bio Jevgenij Prigožin, vođa privatne vojne kompanije Vagner, nađen je na ulazu u selo Kuženkino, oko dva kilometra od mesta nesreće, javio je izveštač agencije RIA Novosti.

Svijet 24.08.2023 | 07:38
Dio Prigožinovog aviona pronađen 2km od mjesta nesreće

Policija je ogradila mesto pada olupine, a pored njega se nalazi nekoliko automobila specijalnih službi. 

Agencija navodi da je put do sela Kuženkino blokiran i da njime prolaze samo vozila Ministarstva za vanredne situacije i istražne komisije. 

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je u sredu veče da se u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion "Embraer Legacy", koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg.  

U avionu je bilo 10 ljudi, uključujući tri člana posade i svi su poginuli.

Vođa ruske privatne kompanije Vagner, Jevgenij Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin bili su među 10 osoba koje su se nalazile u avionu, potvrdila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Ta služba objavila je i imena sedam putnika, među kojima su i Prigožin i Utkin, kao i imena trojice pilota, preneli su ruski mediji. 

Prethodno je i grupa Vagner na svom Telegram kanalu potvrdila vest o smrti svog vođe Prigožina, za čiju je pogibiju okrivila, kako je navedeno, ''izdajnike Rusije''.

Portparol hitne pomoći rekao je za RIA Novosti da su na mestu nesreće pronađena tela osam osoba. 

Operacija potrage se nastavlja.

(Tanjug) Foto: Tanjug/AP

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Devijant

24.08.2023 09:45

Avion su najvjerovatnije oborile Ukrajinske specijalne jedinice.Ovo im ne bi bilo prvi put sa su ušli duboko u teritoriju Rusije.Prije sedmicu dana uništeno je Rusko skladište municije duboko u teritoriji Rusije.Rusi su sinoć potpuno protjerani iz grada Rabotina i napredak Ukrajinske vojske koja je najavila novu mobilizaciju od 200 hiljada ljudi (u stvarnosti 400 hiljada, prva cifra je samo za medije) će se nastaviti.Rusija je napravila niz grešaka, dozvolila da zapad do zuba naoruža Ukrajince, nisu mobilisali dodatno ljudstvo, vrlo labave reakcije na naoružavanje Ukrajine, unutrašnja nestabilnost, jedino što su uradili kako treba su ekonomske mjere.Ukrajina je sa druge strane spremna da ide do kraja, imaju puno jaču želju od Rusije da pobjede.Bez obzira na ogromne gubitke Ukrajinske vojske kada bih morao da se kladim kladio bih se na Ukrajinu zbog svega što sam naveo.

ODGOVORITE
Name

Micko

24.08.2023 11:10

Pa nije to daleko od istine.Jedino sto si zaboravio je da Rusija ne moze biti porazena,tj.ko god ima nuklearno oruzje,ne moze biti porazen...

Name

Re mićko

24.08.2023 13:15

Pa SSSR je sebe porazio, izgubio, raspao se. Još ćeš ti vidjeti čuda. I zapamti, čitav život se uči, a ti mislio da sve znaš.

Name

Dm

24.08.2023 14:33

Dobro su ih upakovali, jednim metkom dva zeca!

ODGOVORITE