Милан Станковић у манастиру написао песму за Карлеушу!

Поп дива, Јелена Карлеуша, данас промовише своја два нова албума: "Алфа" и "Омега" које је објавила претходне недеље. Једна од песама са другог албума која је привукла највише пажње је балада "Лудило", за коју је музику компоновао Милан Станковић.

Забава 22.08.2023 | 18:39
Милан Станковић у манастиру написао песму за Карлеушу!

Ова информација наишла је на опште одушевљење јер се са овом композицијом Милан вратио на сцену, макар и као аутор, и то након вишегодишње паузе и повлачења са естраде.

Како Курир сазнаје од извора блиском певачу, Милан је музику за ову баладу компоновао док је пролазио кроз тежак период у приватном животу, па је стога и цела песма врло сетна.

- Песма "Лудило" је настала док је Милан имао великих приватних проблема. Та сета се осећа и у самој песми. Највећи део композиције је написао док је баш био у депресивној фази која је имала осцилације, што се чује и у самој музици. Тада му је и мајка била болесна, то му је био најстреснији период. Ни сам у том тренутку није знао да ли ту песму жели за себе јер се био јако разочарао у естраду. Почетна идеја му је била да ова песма буде наставак једне од његових најемотивнијих балада "Перје", коју је такође сам радио. Кад се те две песме послушају једна после друге, заиста представљају целину. Почетак песме је искомпоновао док још није отишао у манастир, а завршио ју је док је већ дужи период боравио у манастиру Подмаине. Тамо је у келији увече, након молитвеног правила, имао времена да дуго размишља о мелодији - прича наш извор и додаје како је песма завршила код "мале од скандала":

Milan StankovićФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

- Кад је схватио да више не жели да се бави певањем и да дефинитивно неће да сними ту песму, у њој је видео емоцију коју је могла да сними само ЈК. Одувек је желео сарадњу с њом. Милан никад није прежалио што није снимио "Инсомнију" с Јеленом, али то тада Саша Поповић није дозволио а он није могао ништа да уради без његове сагласности. Иначе, Јелена је једна од ретких певачица са естраде која Милана није заборавила и с којом је он остао у контакту и након што се повукао. Када је чула музику, Карлеуша се одушевила и без размишљања је одлучила да је сними за један од два албума који су управо изашли. Текст за ову песму написала је Љиља Јорговановић, што је био "шлаг на торти" - завршава наш извор.

(курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар