Владајућа већина на нивоу БиХ састанчи у И. Сарајеву

- Састанак представника владајућих странака на нивоу БиХ почео је данас у Административном центру Републике Српске у Источном Сарајеву.

Република Српска 22.08.2023 | 10:02
Владајућа већина на нивоу БиХ састанчи у И. Сарајеву

Домаћин састанка је лидер СНСД-а и предсједник Републике Српске Милорад Додик, а из СНСД-а присуствују и Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић, Никола Шпирић, те Сања Вулић.

Стигли су и лидер ДНС-а Ненад Нешић, предсједник Демоса Недељко Чубриловић и замјеник предсједника те странке Споменка Стевановић, као и потпредсједник Уједињене Српске Милан Петковић.

На састанку учествују лидер ХДЗ-а Драган Човић, из Народа и правде Елмедин Конаковић и Денис Звиздић, из Наше странке Един Форто и Предраг Којовић, те СДП-а Нермин Никшић и Саша Магазиновић.

Додик је раније рекао да ће на састанку владајућих странака на нивоу БиХ у Источном Сарајеву бити потврђен избор министра финансија у Савјету министара из Српске, те разматрана питања која су дио раније договорених пакета, а на дневном реду су Парламентарне скупштине БиХ.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто упутила је јуче у парламенту процедуру приједлог за именовање Срђана Амиџића за министра финансија и трезора.

Према ранијем политичком договору, то је позиција која припада СНСД-у и Републици Српској.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Реал-ан

22.08.2023 10:15

Млацење празне сламе и спасавање ”војника Раyана” које ублехе од дрзавника и циркус од дрзаве. Нова задузења генерацијама које долазе у наредних 100 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

22.08.2023 10:47

А ја шљама мајко мила голи талог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.08.2023 10:52

Сада це то брзо ресити вулицка,спменка,цубриловиц,спириц и несиц.хихихихи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

22.08.2023 10:56

Види се ко је газда срба, муслимана и хрвата у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас

22.08.2023 10:56

Како то заф Додик није против БиХ? Само срби трдба да прогутају ту нхегову лаз. Смраф.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФБиХ нема

22.08.2023 11:55

Или бар нема у врху странака, политичких карикатура и сподоба, тај вид примитивизма је карактеристичан за Р. Српску. Погледајте само састав, од бурле, па надаље. Гдје је ту образовање, стручност, привредно искуство потребно за озбиљно бављење политиком? Зато су кроз синекуре запослили на десетине савјетника и консултаната који мисле за њих. Једино што су успјели да усаврше и доведу до перфекционизма, то је перушање тендера, буџета и народног новца.

ОДГОВОРИТЕ