Vladajuća većina na nivou BiH sastanči u I. Sarajevu

- Sastanak predstavnika vladajućih stranaka na nivou BiH počeo je danas u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Republika Srpska 22.08.2023 | 10:02
Vladajuća većina na nivou BiH sastanči u I. Sarajevu

Domaćin sastanka je lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a iz SNSD-a prisustvuju i Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, te Sanja Vulić.

Stigli su i lider DNS-a Nenad Nešić, predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović i zamjenik predsjednika te stranke Spomenka Stevanović, kao i potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Na sastanku učestvuju lider HDZ-a Dragan Čović, iz Naroda i pravde Elmedin Кonaković i Denis Zvizdić, iz Naše stranke Edin Forto i Predrag Кojović, te SDP-a Nermin Nikšić i Saša Magazinović.

Dodik je ranije rekao da će na sastanku vladajućih stranaka na nivou BiH u Istočnom Sarajevu biti potvrđen izbor ministra finansija u Savjetu ministara iz Srpske, te razmatrana pitanja koja su dio ranije dogovorenih paketa, a na dnevnom redu su Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Кrišto uputila je juče u parlamentu proceduru prijedlog za imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora.

Prema ranijem političkom dogovoru, to je pozicija koja pripada SNSD-u i Republici Srpskoj.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Real-an

22.08.2023 10:15

Mlacenje prazne slame i spasavanje ”vojnika Rayana” koje ublehe od drzavnika i cirkus od drzave. Nova zaduzenja generacijama koje dolaze u narednih 100 godina.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

22.08.2023 10:47

A ja šljama majko mila goli talog

ODGOVORITE
Name

Borac

22.08.2023 10:52

Sada ce to brzo resiti vulicka,spmenka,cubrilovic,spiric i nesic.hihihihi

ODGOVORITE
Name

Ilija

22.08.2023 10:56

Vidi se ko je gazda srba, muslimana i hrvata u BiH.

ODGOVORITE
Name

Bas

22.08.2023 10:56

Kako to zaf Dodik nije protiv BiH? Samo srbi trdba da progutaju tu nhegovu laz. Smraf.

ODGOVORITE
Name

FBiH nema

22.08.2023 11:55

Ili bar nema u vrhu stranaka, političkih karikatura i spodoba, taj vid primitivizma je karakterističan za R. Srpsku. Pogledajte samo sastav, od burle, pa nadalje. Gdje je tu obrazovanje, stručnost, privredno iskustvo potrebno za ozbiljno bavljenje politikom? Zato su kroz sinekure zaposlili na desetine savjetnika i konsultanata koji misle za njih. Jedino što su uspjeli da usavrše i dovedu do perfekcionizma, to je perušanje tendera, budžeta i narodnog novca.

ODGOVORITE