Додик домаћин састанка "Тројке" и ХДЗ-а

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће данас на састанку владајућих странака на нивоу БиХ у Источном Сарајеву бити потврђен избор министра финансија у Савјету министара из Српске, те разматрана питања која су дио раније договорених пакета, а на дневном реду су Парламентарне скупштине БиХ.

Република Српска 22.08.2023 | 08:35
Додик домаћин састанка "Тројке" и ХДЗ-а

"Сигурно ћемо морати да порадимо на рјешењима у вези са заштитом банкарског система да се не дође до приче да је на црној листи због евентуалног прања новца или нечег сличног. То је у интересу свих грађана", рекао је Додик јуче новинарима у Бањалуци.

Он је навео да данас треба да буду формиране радне групе које ће радити на закону о Уставном суду БиХ, а оцијенио је и да треба рјешавати питање Изборног закона БиХ, што је захтјев хрватске стране.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто упутила је јуче у парламенту процедуру приједлог за именовање Срђана Амиџића за министра финансија и трезора.

Према ранијем политичком договору, то је позиција која припада СНСД-у и Републици Српској.

Централна изборна комисија БиХ утврдила је претходно, након провјера, да Амиџић испуњава услове за кандидатуру за министра финансија и трезора.

Зоран Тегелтија, некадашњи министар финансија и трезора, 15. јуна ступио је на дужност директора Управе за индиректно опорезивање БиХ. 

(Срна) Фото: Агенције/Архива

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Јоде

22.08.2023 08:47

Мене само интересује кад ће давно обећано ускладјивање пензија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода

22.08.2023 09:21

Зашто се непоштује законска одредба о усклађивању пензија

Name

Миле

22.08.2023 18:12

Издајник.

Name

Значи..

22.08.2023 08:54

ништа без милета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.08.2023 10:47

Њега само позиције занимају гдје лова

Name

Милена

22.08.2023 08:56

Ма то он хоце да би поставио заставу Реп Српске. Yебига, пао је код народа кад се није усудио у Турској поставити заставу Реп Српске. Дај бозе да је смио изустит реп Српска пред Ердоганом. Мозда је реп српску звао,, пашалуком или дуњалуком ''. Јос је код Срба велики страх од саме помени османског царства. Са којим страхопостовањем су Срби пратили серију,, Сулејман Велицанствени''. Па кад се спомене Балкан поцну код Срба ноге клецати а соља испада из дрхтаве руке. Султан је знао како се Срби доводе у ред да неби био овакав јаваслук као сто је сад у реп српској.Додик би био на тезги да је јос османско царство. Продавао би козји сир. Не знам откуд ми па написем некад великим словом Реп Српска. Има само Велике Гузоње. И сиротињу коју само неки страни окупатор мозе ослободити. Хајде Милораде да видимо заставу републикице српске, узелили смо је се, одавно је нисмо видјели. Куд и ти Миле јос на штрику сушиш онај капут сто на њему има заставица реп српске. Као да имас чин неког заставника који је од војника крао кекс од маренде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

22.08.2023 09:56

Не клецају нама Србима ноге када се спомене Османлијско царство,јер Додик нас управо води у Османлијско царство.Друго неби Додик био на тезги да је јос О.Ц. он би био нови Мехмед Паса,он би промијенио вјеру да сацува свој пасалук гдје би нас народ исао да му купи сљиве и ради за храну,а његов Снсд-е би крали и пљацкали нас народ као сто и сада раде.

Name

??

22.08.2023 09:16

Нека неко од новинара на конференцији за штампу пита додика кад ће повећсње пензија које је он обећсо да ће бити од 01.јуна 2023год.Све је ово остало млаћење празне сламе.Брига мене за амиџића оће ли га поставити или неће .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.08.2023 10:53

Бас тако. Кад ће бити пензије као у Федерацији? Бар у томе нек не пркосе сепарацијама . Нек нешто раде за народ.

Name

Дијагноза

22.08.2023 09:44

Хрвати имају председника Репулике Српске а немају члана преседништва БиХ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

5x1

22.08.2023 09:46

ДОДИКУ ЈЕ МЈЕСТО У ЗАТВОРУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

22.08.2023 11:54

Бозе сацувај ста ви питате, какво усклађивање пензија. Видите да нема пара. Просвети обећали повећање плата тек идуће године. Нема толико трезорских записа да се прода, колико се дужно. Купују се нова аута. Треба бити солидаран, стегнут каиш, ваља њима уживати. Ако нема више рупа на каису, пробиј те јос коју. Издржати мајку му. Док стигне неки кредит, даће Миле, и он треба у пензију, вријеме му је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.08.2023 14:00

До предходних избора видио сам кривца у НАРОДУ сто је криминалац баја на целу РС. Избори су показали да су избори само формалност.Он је изабран или они су изабрани јер су по вољи окупатора БиХ а народ рези један на другог а требало би на лопове.

ОДГОВОРИТЕ