Dodik domaćin sastanka "Trojke" i HDZ-a

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će danas na sastanku vladajućih stranaka na nivou BiH u Istočnom Sarajevu biti potvrđen izbor ministra finansija u Savjetu ministara iz Srpske, te razmatrana pitanja koja su dio ranije dogovorenih paketa, a na dnevnom redu su Parlamentarne skupštine BiH.

Republika Srpska 22.08.2023 | 08:35
Dodik domaćin sastanka "Trojke" i HDZ-a

"Sigurno ćemo morati da poradimo na rješenjima u vezi sa zaštitom bankarskog sistema da se ne dođe do priče da je na crnoj listi zbog eventualnog pranja novca ili nečeg sličnog. To je u interesu svih građana", rekao je Dodik juče novinarima u Banjaluci.

On je naveo da danas treba da budu formirane radne grupe koje će raditi na zakonu o Ustavnom sudu BiH, a ocijenio je i da treba rješavati pitanje Izbornog zakona BiH, što je zahtjev hrvatske strane.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Кrišto uputila je juče u parlamentu proceduru prijedlog za imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora.

Prema ranijem političkom dogovoru, to je pozicija koja pripada SNSD-u i Republici Srpskoj.

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je prethodno, nakon provjera, da Amidžić ispunjava uslove za kandidaturu za ministra finansija i trezora.

Zoran Tegeltija, nekadašnji ministar finansija i trezora, 15. juna stupio je na dužnost direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

(Srna) Foto: Agencije/Arhiva

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Jode

22.08.2023 08:47

Mene samo interesuje kad će davno obećano uskladjivanje penzija.

ODGOVORITE
Name

Sloboda

22.08.2023 09:21

Zašto se nepoštuje zakonska odredba o usklađivanju penzija

Name

Mile

22.08.2023 18:12

Izdajnik.

Name

Znači..

22.08.2023 08:54

ništa bez mileta

ODGOVORITE
Name

Re

22.08.2023 10:47

Njega samo pozicije zanimaju gdje lova

Name

Milena

22.08.2023 08:56

Ma to on hoce da bi postavio zastavu Rep Srpske. Yebiga, pao je kod naroda kad se nije usudio u Turskoj postaviti zastavu Rep Srpske. Daj boze da je smio izustit rep Srpska pred Erdoganom. Mozda je rep srpsku zvao,, pašalukom ili dunjalukom ''. Jos je kod Srba veliki strah od same pomeni osmanskog carstva. Sa kojim strahopostovanjem su Srbi pratili seriju,, Sulejman Velicanstveni''. Pa kad se spomene Balkan pocnu kod Srba noge klecati a solja ispada iz drhtave ruke. Sultan je znao kako se Srbi dovode u red da nebi bio ovakav javasluk kao sto je sad u rep srpskoj.Dodik bi bio na tezgi da je jos osmansko carstvo. Prodavao bi kozji sir. Ne znam otkud mi pa napisem nekad velikim slovom Rep Srpska. Ima samo Velike Guzonje. I sirotinju koju samo neki strani okupator moze osloboditi. Hajde Milorade da vidimo zastavu republikice srpske, uzelili smo je se, odavno je nismo vidjeli. Kud i ti Mile jos na štriku sušiš onaj kaput sto na njemu ima zastavica rep srpske. Kao da imas čin nekog zastavnika koji je od vojnika krao keks od marende.

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

22.08.2023 09:56

Ne klecaju nama Srbima noge kada se spomene Osmanlijsko carstvo,jer Dodik nas upravo vodi u Osmanlijsko carstvo.Drugo nebi Dodik bio na tezgi da je jos O.C. on bi bio novi Mehmed Pasa,on bi promijenio vjeru da sacuva svoj pasaluk gdje bi nas narod isao da mu kupi sljive i radi za hranu,a njegov Snsd-e bi krali i pljackali nas narod kao sto i sada rade.

Name

??

22.08.2023 09:16

Нека неко од новинара на конференцији за штампу пита додика кад ће повећсње пензија које је он обећсо да ће бити од 01.јуна 2023год.Све је ово остало млаћење празне сламе.Брига мене за амиџића оће ли га поставити или неће .

ODGOVORITE
Name

Re

22.08.2023 10:53

Bas tako. Kad će biti penzije kao u Federaciji? Bar u tome nek ne prkose separacijama . Nek nešto rade za narod.

Name

Dijagnoza

22.08.2023 09:44

Hrvati imaju predsednika Repulike Srpske a nemaju člana presedništva BiH!?

ODGOVORITE
Name

5x1

22.08.2023 09:46

DODIKU JE MJESTO U ZATVORU

ODGOVORITE
Name

Penzioner

22.08.2023 11:54

Boze sacuvaj sta vi pitate, kakvo usklađivanje penzija. Vidite da nema para. Prosveti obećali povećanje plata tek iduće godine. Nema toliko trezorskih zapisa da se proda, koliko se dužno. Kupuju se nova auta. Treba biti solidaran, stegnut kaiš, valja njima uživati. Ako nema više rupa na kaisu, probij te jos koju. Izdržati majku mu. Dok stigne neki kredit, daće Mile, i on treba u penziju, vrijeme mu je.

ODGOVORITE
Name

Marko

22.08.2023 14:00

Do predhodnih izbora vidio sam krivca u NARODU sto je kriminalac baja na celu RS. Izbori su pokazali da su izbori samo formalnost.On je izabran ili oni su izabrani jer su po volji okupatora BiH a narod rezi jedan na drugog a trebalo bi na lopove.

ODGOVORITE