Сутра ујутру имам састанак "у четири ока" са Зеленским

Председник Србије Александар Вучић налази се у Атини, где ће вечерас присуствовати неформалној вечери приређеној за лидере региона.

Србија 21.08.2023 | 17:49
Сутра ујутру имам састанак "у четири ока" са Зеленским

Вучић је рекао да је не разуме како је прављен формат у Атини, за који каже да је чудан. Додаје да је пет земаља Западног Балкана позвано, али како, ко и на који начин, нису добили позив.

- Чак је позвана и Приштина, мада они неће доћи, иако их Грчка није формално признала. Позвани су Хрвати, Румуни и Бугари, Мађари нису, такође, Зеленски је позван, као и председница Молдавије - рекао је Вучић.

Како каже, разговори са Урсулом фон дер Лајен били веома добро, озбиљни и одговорни.

- Разговарали смо о билатералним односима, имали смо веома конкретне разговоре - рекао је Вучић.

Како каже, сутра ујутру ће имати билатерални састанак са Зеленским. Истиче да ситуација за Србију није баш најлакша, али додаје да није први пут и да ће се борити за Србију и њену европску будућност, али и за наше националне интересе. Ипак, истиче да ће то у будућности бити све теже.

Председник је најавио да ће у наредна два дана да се обрати грађанима Србије и да их обавести шта се све тачно збива, без скривања.

- Желео сам и желим да водимо самосталну и одговорну политику, зато смо у тој позицији. Никакав проблем не би имали да смо пристали да то немамо. Ствар је у избору, да ли хоћете да служите неком другом или свом народу. Ја сам изабрао да служим свом народу, што сматрам да је најважније за нас - рекао је Вучић.

Додаје да је и јачим земљама тешко да воде такву политику, додаје да је изабрао пут слободе, самосталности и независности.

- Можете ли да замислите колики страх и трему имам преде сваки од ових састанака. Али сваки пут себи кажем нема проблема, нека ме осуђују, али моје је да се борим за свој народ. Зато идем и борим се, за свој народ и за своје грађане - рекао је Вучић.

Како каже, његов проблем је да брине о грађанима и о земљи.

- Долазим из слободољубиве и слободарске земље, а опет знам да морамо да будемо на европском путу - рекао је Вучић.

Истиче да ће поновити став Србије, додаје да Србија поштује територијални интегритет Украјине, па се нада да ће и они поштовати територијални суверенитет Србије. На састанку, који ће се одржати у вили Максимос, разговараће се о проширењу и европској будућности региона, као и о енергетској безбедности на Балкану и у југоисточној Европи.

На вечери ће, поред Вучића, бити присутни председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел, као и председник Црне Горе Јаков Милатовић, премијер Северне Македоније Димитар Ковачески, председница Министарског савета Босне и Херцеговине Борјана Кришто и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

На скупу ће учествовати и лидери земаља региона које су чланице ЕУ - премијер Бугарске Николај Денков, Хрватске Андреј Пленковић и Румуније Јон-Марсел Чолаку, док су председница Словеније и председник Албаније спречени да дођу.

(Курир)    Фото:Пинк

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Дебелокожац

21.08.2023 17:56

Идем и ја исто. Звали су ме 17 пута, 16 пропустених позива и море порука на тwиттеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

21.08.2023 18:03

Лазове,док си са Додиком,нико си и ниста,сто се народ исељава,ако је добро,и то масовно,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

21.08.2023 21:07

Господине из Немацке, ко би вама би оптималан преседник, у РС, и РС? Од ових сто улицаре, и ових сто трацају, а нуде се британцима, немцима, америма, да их устолице за владаре Срба, била би катастрова невидјена у насој историји.

Name

Аска

21.08.2023 21:54

Најбоље би било да један другом оци ископају и не врате се висе куци својој. Да не јаде своје народе. А и она куцка Вон де Лајен

Name

Гордана

21.08.2023 18:16

Па шта ћеш ти на том састанку? Којег ђавола радиш са њима,а посебно Зеленим идиотом?Шта имаш причати са тим представницима земаља кохе признају Косово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

55

21.08.2023 20:08

Срамота ме је од оваквих ствари мајке ми.

Name

Браво Гордана

21.08.2023 20:26

Само силује ове мале земље македонију и ц гору које су признале косово, што не кажеш турској мађарској е мој србине

Name

МЕМОРИА

21.08.2023 18:33

ПОНЕСИ ОНУ ИКОНУ СТО ЈЕ ДОДИК ПОКЛОНО ЛАВРОВУ ....НИЈЕ ЛИЈЕПО КАСТИ И ЛАГАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

21.08.2023 18:42

Хоцес ли му описати колико је теби теско драги Прецеднице? Незна он твоје муке и проблеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

21.08.2023 20:27

Хахахаха ,коментар врх.

Name

Истина

21.08.2023 18:48

Продаја оружја???!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Гордана

21.08.2023 18:52

Слажем се да му није мјесто овдје. Ово је скуп цивилизованих државника и политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

22.08.2023 10:07

Цивилизовани политичари, зар има тога данас?