Костина мајка тражи да њена дјеца наставе школовање

Мајка дечака убице из Основне школе "Владислав Рибикар" обратила се институцијама са захтевом да се реши питање даљег школовања њено двоје деце. У писму, мајка дечака убице не помиње трагедију у "Рибникару" ниједном једином речју, већ се обраћа за помоћ наводећи да је ситуација у којој је њена породица - сложена, сазнаје "Блиц".

Србија 21.08.2023 | 07:19
Костина мајка тражи да њена дјеца наставе школовање

У писму, које је према сазнањима "Блица" врло штуро и нема ниједне емоције, мајка дечака који је усмртио деветоро ђака и радника обезбеђења наводи да је питање обавезног основног образовања њене деце "отворено". Она констатује да млађа ћерка, која је као и брат похађала исту школу, не може да настави школовање у Рибникару, а да је син на Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину.

Мајка дечака убице молбу је послала пре неколико дана.

На решавању свих питања незапамћене трагедије за породице настрадале и рањене деце, остале ђаке школе и Србију ради тим Владе Србије у ком су ангажована сва надлежна министарства и институције. Практично од МУП-а, преко Министарства просвете и правде, до психијатара и психолога.

Према сазнањима "Блица", дечак убица неће бити пуштен на слободу, а његово даље школовање биће у складу са прописима. Како је основно образовање обавезно по закону, он ће похађати индивидуалну наставу онлајн, по условима за децу која су хоспитализована. Да ли ће бити извесних корекција, као и какав ће прецизно бити модел школовања за дечака који је убио деветоро вршњака и радника обезбеђења, требало би да буде познато током седмице.

Оно што је већ сада извесно јесте да дечаку убици, ако наставу прати преко компјутера, неће бити омогућен ниједан други садржај осим законом прописане онлајн наставе.

Убица није показао кајање

Дечак убица (14) починио је масовно убиство 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар". Хоспитализован је одмах након масакра који је извршио. До данас није показао искрено кајање. Фотографије вршњака и другара које је убио не жели да гледа јер му то по његовом сведочењу изазива неку нелагодност.

Испрва је по хоспитализацији био миран и хладан, а потом је почео да захтева да буде пуштен јер је, како наводи "прегледан, нормалан и нема више разлога" да борави у институцији затвореног типа.

(<стронг>Блиц) Фото:  МИТАР МИТРОВИЋ, ПРИВАТНА АРХИВА / РИНГИЕР 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Мицко

21.08.2023 07:55

Ста це му скола кад це цијели зивот провести у затвору.А дјевојцици треба омогуцити нормално сколовање,само је питање како...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

21.08.2023 08:01

Ста це јадни родитељи ни криви ни дузни, тај мали им је унистио зивоте и каријере , то сам Бог зна ста се у дјетету преломило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

21.08.2023 11:35

"Један родитељ" је одговоран на тренинг убице, нема ту јадних родитеља. Јадни су родитељи убијене децице.О њима треба водити бригу, дати им сваку подрску, утесити их колико се да. А о породици убице, нека води бригу суд и правда.

Name

Јоле

21.08.2023 12:27

Који јадни родитељи. Како су га васпитали? Срамно. Студио се родитељи убијене дјеце.

Name

7

21.08.2023 08:28

Пробудило се мајчинство, кад је увидјела шта је направила од дјетета (све због каријере). Сад је касно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

21.08.2023 12:58

А је ли ти мислис да је она једина гањала каријеру.Дај,мајке ти,не лупетај...

Name

РЕ

21.08.2023 14:08

Ајде!?А како ти знаш каква је она као мајка и како је васпитала свог сина и шта ти знаш о њеној каријери?Не могу родитељи увијек да утичу на поступке и понашање своје дјеце.

Name

Ана

21.08.2023 15:21

А гдје је био отац ако је она “гањала каријеру”? Да није мозда водио малог у стрељану?

Name

На жалост

21.08.2023 09:23

Кад год га пусте поновиће исто само много горе,а једног дана ће га пустити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

21.08.2023 09:52

Зашто не?? Али у специјализованој установи и далеко од нормалне дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

21.08.2023 11:00

Питање је како да девет породица настави са зивотом?Уопсте је небитно дали це монструм наставити сколовање јер до краја зивота треба да буде затворен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудо од мајке!

21.08.2023 20:55

Толико ученика убити и тако хладно зена тражи школовање дјеце. она је монструм и дјете је имало од кога научити да нема нимало саосјецаја ни кајања према убијеној дјецидјеце.

ОДГОВОРИТЕ