Kostina majka traži da njena djeca nastave školovanje

Majka dečaka ubice iz Osnovne škole "Vladislav Ribikar" obratila se institucijama sa zahtevom da se reši pitanje daljeg školovanja njeno dvoje dece. U pismu, majka dečaka ubice ne pominje tragediju u "Ribnikaru" nijednom jedinom rečju, već se obraća za pomoć navodeći da je situacija u kojoj je njena porodica - složena, saznaje "Blic".

Srbija 21.08.2023 | 07:19
Kostina majka traži da njena djeca nastave školovanje

U pismu, koje je prema saznanjima "Blica" vrlo šturo i nema nijedne emocije, majka dečaka koji je usmrtio devetoro đaka i radnika obezbeđenja navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njene dece "otvoreno". Ona konstatuje da mlađa ćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može da nastavi školovanje u Ribnikaru, a da je sin na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Majka dečaka ubice molbu je poslala pre nekoliko dana.

Na rešavanju svih pitanja nezapamćene tragedije za porodice nastradale i ranjene dece, ostale đake škole i Srbiju radi tim Vlade Srbije u kom su angažovana sva nadležna ministarstva i institucije. Praktično od MUP-a, preko Ministarstva prosvete i pravde, do psihijatara i psihologa.

Prema saznanjima "Blica", dečak ubica neće biti pušten na slobodu, a njegovo dalje školovanje biće u skladu sa propisima. Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu, on će pohađati individualnu nastavu onlajn, po uslovima za decu koja su hospitalizovana. Da li će biti izvesnih korekcija, kao i kakav će precizno biti model školovanja za dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, trebalo bi da bude poznato tokom sedmice.

Ono što je već sada izvesno jeste da dečaku ubici, ako nastavu prati preko kompjutera, neće biti omogućen nijedan drugi sadržaj osim zakonom propisane onlajn nastave.

Ubica nije pokazao kajanje

Dečak ubica (14) počinio je masovno ubistvo 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar". Hospitalizovan je odmah nakon masakra koji je izvršio. Do danas nije pokazao iskreno kajanje. Fotografije vršnjaka i drugara koje je ubio ne želi da gleda jer mu to po njegovom svedočenju izaziva neku nelagodnost.

Isprva je po hospitalizaciji bio miran i hladan, a potom je počeo da zahteva da bude pušten jer je, kako navodi "pregledan, normalan i nema više razloga" da boravi u instituciji zatvorenog tipa.

(Blic) Foto:  MITAR MITROVIĆ, PRIVATNA ARHIVA / RINGIER 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Micko

21.08.2023 07:55

Sta ce mu skola kad ce cijeli zivot provesti u zatvoru.A djevojcici treba omoguciti normalno skolovanje,samo je pitanje kako...

ODGOVORITE
Name

Goga

21.08.2023 08:01

Sta ce jadni roditelji ni krivi ni duzni, taj mali im je unistio zivote i karijere , to sam Bog zna sta se u djetetu prelomilo.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

21.08.2023 11:35

"Jedan roditelj" je odgovoran na trening ubice, nema tu jadnih roditelja. Jadni su roditelji ubijene decice.O njima treba voditi brigu, dati im svaku podrsku, utesiti ih koliko se da. A o porodici ubice, neka vodi brigu sud i pravda.

Name

Jole

21.08.2023 12:27

Koji jadni roditelji. Kako su ga vaspitali? Sramno. Studio se roditelji ubijene djece.

Name

7

21.08.2023 08:28

Probudilo se majčinstvo, kad je uvidjela šta je napravila od djeteta (sve zbog karijere). Sad je kasno!

ODGOVORITE
Name

Micko

21.08.2023 12:58

A je li ti mislis da je ona jedina ganjala karijeru.Daj,majke ti,ne lupetaj...

Name

RE

21.08.2023 14:08

Ajde!?A kako ti znaš kakva je ona kao majka i kako je vaspitala svog sina i šta ti znaš o njenoj karijeri?Ne mogu roditelji uvijek da utiču na postupke i ponašanje svoje djece.

Name

Ana

21.08.2023 15:21

A gdje je bio otac ako je ona “ganjala karijeru”? Da nije mozda vodio malog u streljanu?

Name

Na žalost

21.08.2023 09:23

Kad god ga puste ponoviće isto samo mnogo gore,a jednog dana će ga pustiti

ODGOVORITE
Name

Lija

21.08.2023 09:52

Zašto ne?? Ali u specijalizovanoj ustanovi i daleko od normalne djece.

ODGOVORITE
Name

Rambo

21.08.2023 11:00

Pitanje je kako da devet porodica nastavi sa zivotom?Uopste je nebitno dali ce monstrum nastaviti skolovanje jer do kraja zivota treba da bude zatvoren!

ODGOVORITE
Name

Čudo od majke!

21.08.2023 20:55

Toliko učenika ubiti i tako hladno zena traži školovanje djece. ona je monstrum i djete je imalo od koga naučiti da nema nimalo saosjecaja ni kajanja prema ubijenoj djecidjece.

ODGOVORITE