Нападнут новинар у сачекуши у дистрикту Брчко

Мирза Дервишевић, новина из Брчког и власник портала Тимес.ба, а широј јавности познат као музичар који је издао неколико албума на нашем и енглеском језику, синоћ је у сачекуши нападнут и претучен. Дервишевић већ неколико година живи у Дохи (Катар), а у Брчко је стигао на одмор како би посјетио своје породицу.

Босна и Херцеговина 20.08.2023 | 09:19
Нападнут новинар у сачекуши у дистрикту Брчко

Иначе, Тимес.ба је познат по томе што објављује текстове о аферама и малверзацијама у Брчко дистрикту због којих је добијао и пријетње, али и “добронамјерне” савјете да се тиме не бави.

Мирза је нападнут синоћ око 22:10 сати када се с мајком враћао из кафића када му је иза леђа пришао мушкарац са жутом фантомком на глави и почео га ударати боксером по глави. Све те сцене гледала је његова мајка која је почела да дозива упомоћ и преживјела велики стрес.

“Сваку ноћ изађем са својим и бебом. Срећом, синоћ сам бебу оставио код пунца и пунице. Била је то сачекуша. Свједоци су ми рекли да је аутомобил, који је био паркиран 30-ак метара од улаза, био ту паркиран три сата“, рекао је Дервишевић за Н1.

Када га је мушкарац са жутом фантомком висине око 1.80м, крупније, мишићаве грађе, изударао, почео је бјежати. Дервишевић је, како каже, почето трчати за њим и код аутомобила му је успио узвратити. Но, због затвореног ока и крварења, изгубио је снагу. Нападач је побјегао, али су свједоци запамтили модел аутомобила и број регистарских таблица.

“Мама је панично трчала и вриштала. Још је под стресом. Полицију смо чекали сат времена“, додао је.

Љекар Дома здравља Брчког констатовао је повреде у предјелу аркаде, потиљка и кољена. Такође, навео је како је Дервишевић и колабирао након устајања.

У Здравственом центру Брчког констатовани су му и знаци акутне реакције на стрес. Дервишевић за Н1 каже како има девет копчи на аркади. Још осјећа мучнину, али је добро.

“Данас ћу дати полицији изјаву. Писао сам о многима и објавјивао докменте као доказе. имам сумње ко би могао бити налогодавац, али и ко ме је напао. Надам се да ће их полиција пронаћи“, рекао је Дервишевић за Н1.

Огласила се и његова мајка Елизабета Дервишевић.

“Размишљам о јадном, биједном животу ликова који су ово вечерас наручили, а биједне кукавице извршиле. Колико ниско може пасти човјек да заштити имовину о којој је маштао онда кда није имао ништа и данас дошао до исте, али не поштеним радом. Чаршија све то зна, али шути. До када и колико дуго? Вечерас су хињски и кукавички напали моје дијете у мом присуству, а сутра ће можда ваше јер новопоечени политички ликови не одзовољавају слободу говора и мишљења. А ми шутимо и шутимо, и тако… Као неће ба они мене, а како у народу кажу ‘мечка заигра пред свачијом кућом’. Зато сједимо у кућама и шутимо. Тако треба. Да ли???“, написала је на Фацебооку.

Ово није први напада на новинаре у Босни и Херцеговини који разоткривају малверзације функционера у јавним предузећима и власти.

(Н1) Фото: Фена

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Сличан

20.08.2023 09:36

Тако и црвена секта ради у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2023 10:34

Ништа ти не знаш, па и БЧ.- Дис. је њихова "оаза" , са тиме што они не реже једни на друге, када је плијен у питању, не сметају им "Рвати и Муслимани", а свима им смета, када неки новинар пише, оно што народ већ зна, па због откривања "топле воде", добије батина !

Name

Зоки

20.08.2023 10:41

Храбри и постени увијек плате за лијенцуге и кукавице.. Да сто прије оздравис Мирза.

Name

Не лажи

20.08.2023 10:53

То само међу глупим Бошњацима има. Ми и Хрвати смо поштени, хришћани И трпимо критике.

Name

Истина

20.08.2023 09:58

Мафија влада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додиконија - земља среце

20.08.2023 10:25

Мангупи на власти, дозвољавају другим мангупима да се изивљавају над коме хоце, и када хоце . Цувају своје прљаве послове који им доносе добру зараду, и спремни су на све, само да се "бизнис" одрзи . Кад се не мозе на нормалан, културан и цивилизован нацин зивјети, појединци (а има их и превисе), покусавају криминалом, и мафијаским методама да остварују своје циљеве, и све то раде "покривени "огромним пластом Српства и национализма, вјерујуци да це вјецито тако моци зивјети. У бивсој Југи, знало се како са мангупима изаци на крај,и вецином су добијали"топле оброке"иза усију, које је наса народна милиција свесрдно сервирала, и цастеци их апатманима"под кљуцем" из којих се није могло дузе времена изаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

20.08.2023 10:42

Ти мафијаши и тајкуни имају своје плаћене људе у полицији и судству, нормалне људе нема ко да штити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари сарајлија

20.08.2023 13:04

Е, ја сам у туђој земљи и могу да лаје на кога и шта хоћу.

Name

Ре Јаффа

20.08.2023 12:15

Истину си рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секи,сребреник

20.08.2023 13:22

Немој се Дервисевицу изненадити ако будес оптузен ти,јер главни тузилац у брцком,зекеријах мујкановиц сарађује са криминалцим,то ти је свјетско ђубре од човјека,говно уцрвало

ОДГОВОРИТЕ