Napadnut novinar u sačekuši u distriktu Brčko

Mirza Dervišević, novina iz Brčkog i vlasnik portala Times.ba, a široj javnosti poznat kao muzičar koji je izdao nekoliko albuma na našem i engleskom jeziku, sinoć je u sačekuši napadnut i pretučen. Dervišević već nekoliko godina živi u Dohi (Katar), a u Brčko je stigao na odmor kako bi posjetio svoje porodicu.

Bosna i Hercegovina 20.08.2023 | 09:19
Napadnut novinar u sačekuši u distriktu Brčko

Inače, Times.ba je poznat po tome što objavljuje tekstove o aferama i malverzacijama u Brčko distriktu zbog kojih je dobijao i prijetnje, ali i “dobronamjerne” savjete da se time ne bavi.

Mirza je napadnut sinoć oko 22:10 sati kada se s majkom vraćao iz kafića kada mu je iza leđa prišao muškarac sa žutom fantomkom na glavi i počeo ga udarati bokserom po glavi. Sve te scene gledala je njegova majka koja je počela da doziva upomoć i preživjela veliki stres.

“Svaku noć izađem sa svojim i bebom. Srećom, sinoć sam bebu ostavio kod punca i punice. Bila je to sačekuša. Svjedoci su mi rekli da je automobil, koji je bio parkiran 30-ak metara od ulaza, bio tu parkiran tri sata“, rekao je Dervišević za N1.

Kada ga je muškarac sa žutom fantomkom visine oko 1.80m, krupnije, mišićave građe, izudarao, počeo je bježati. Dervišević je, kako kaže, početo trčati za njim i kod automobila mu je uspio uzvratiti. No, zbog zatvorenog oka i krvarenja, izgubio je snagu. Napadač je pobjegao, ali su svjedoci zapamtili model automobila i broj registarskih tablica.

“Mama je panično trčala i vrištala. Još je pod stresom. Policiju smo čekali sat vremena“, dodao je.

Ljekar Doma zdravlja Brčkog konstatovao je povrede u predjelu arkade, potiljka i koljena. Takođe, naveo je kako je Dervišević i kolabirao nakon ustajanja.

U Zdravstvenom centru Brčkog konstatovani su mu i znaci akutne reakcije na stres. Dervišević za N1 kaže kako ima devet kopči na arkadi. Još osjeća mučninu, ali je dobro.

“Danas ću dati policiji izjavu. Pisao sam o mnogima i objavjivao dokmente kao dokaze. imam sumnje ko bi mogao biti nalogodavac, ali i ko me je napao. Nadam se da će ih policija pronaći“, rekao je Dervišević za N1.

Oglasila se i njegova majka Elizabeta Dervišević.

“Razmišljam o jadnom, bijednom životu likova koji su ovo večeras naručili, a bijedne kukavice izvršile. Koliko nisko može pasti čovjek da zaštiti imovinu o kojoj je maštao onda kda nije imao ništa i danas došao do iste, ali ne poštenim radom. Čaršija sve to zna, ali šuti. Do kada i koliko dugo? Večeras su hinjski i kukavički napali moje dijete u mom prisustvu, a sutra će možda vaše jer novopoečeni politički likovi ne odzovoljavaju slobodu govora i mišljenja. A mi šutimo i šutimo, i tako… Kao neće ba oni mene, a kako u narodu kažu ‘mečka zaigra pred svačijom kućom’. Zato sjedimo u kućama i šutimo. Tako treba. Da li???“, napisala je na Facebooku.

Ovo nije prvi napada na novinare u Bosni i Hercegovini koji razotkrivaju malverzacije funkcionera u javnim preduzećima i vlasti.

(N1) Foto: Fena

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Sličan

20.08.2023 09:36

Tako i crvena sekta radi u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Re

20.08.2023 10:34

Ništa ti ne znaš, pa i BČ.- Dis. je njihova "oaza" , sa time što oni ne reže jedni na druge, kada je plijen u pitanju, ne smetaju im "Rvati i Muslimani", a svima im smeta, kada neki novinar piše, ono što narod već zna, pa zbog otkrivanja "tople vode", dobije batina !

Name

Zoki

20.08.2023 10:41

Hrabri i posteni uvijek plate za lijencuge i kukavice.. Da sto prije ozdravis Mirza.

Name

Ne laži

20.08.2023 10:53

To samo među glupim Bošnjacima ima. Mi i Hrvati smo pošteni, hrišćani I trpimo kritike.

Name

Istina

20.08.2023 09:58

Mafija vlada!

ODGOVORITE
Name

Dodikonija - zemlja srece

20.08.2023 10:25

Mangupi na vlasti, dozvoljavaju drugim mangupima da se izivljavaju nad kome hoce, i kada hoce . Cuvaju svoje prljave poslove koji im donose dobru zaradu, i spremni su na sve, samo da se "biznis" odrzi . Kad se ne moze na normalan, kulturan i civilizovan nacin zivjeti, pojedinci (a ima ih i previse), pokusavaju kriminalom, i mafijaskim metodama da ostvaruju svoje ciljeve, i sve to rade "pokriveni "ogromnim plastom Srpstva i nacionalizma, vjerujuci da ce vjecito tako moci zivjeti. U bivsoj Jugi, znalo se kako sa mangupima izaci na kraj,i vecinom su dobijali"tople obroke"iza usiju, koje je nasa narodna milicija svesrdno servirala, i casteci ih apatmanima"pod kljucem" iz kojih se nije moglo duze vremena izaci.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

20.08.2023 10:42

Ti mafijaši i tajkuni imaju svoje plaćene ljude u policiji i sudstvu, normalne ljude nema ko da štiti.

ODGOVORITE
Name

Stari sarajlija

20.08.2023 13:04

E, ja sam u tuđoj zemlji i mogu da laje na koga i šta hoću.

Name

Re Jaffa

20.08.2023 12:15

Istinu si rekao.

ODGOVORITE
Name

Seki,srebrenik

20.08.2023 13:22

Nemoj se Dervisevicu iznenaditi ako budes optuzen ti,jer glavni tuzilac u brckom,zekerijah mujkanovic sarađuje sa kriminalcim,to ti je svjetsko đubre od čovjeka,govno ucrvalo

ODGOVORITE