Авиону отказале команде, познат идентитет пилота

Пилот Александар А., који је данас око 12.10 часова узлетео са аеродрома "13. мај" у Батајници, убрзо након тога пао је у њиву.

Србија 10.08.2023 | 15:14
Авиону отказале команде, познат идентитет пилота

Пилот је непосредно пре пада, преко радио-везе, јавио да су му отказале команде и да авион не ради.

Како се сазнаје, погинули пилот Александар Арсић био је власник авиона у којем се срушио. Живео је у Шведској а пре десетак година постао је и власник производње ове ултралаке летелице - есqуал.

- Након неколико минута лета, пилот је јавио да летелица пада и да су му отказале команде. Тада се веза прекинула - каже извор Информера из истраге. Наводно, пилот није имао катапулт у авиону. Полиција је на терену и увиђај је у току.

Полицајци тренутно чешљају терен око самог места пада авиона како би пронашли делове летелице. Авион се при паду потпуно распао, а несрећни пилот није имао никакве шансе, његово тело нађено је недалеко од летелице.

Авион се срушио у близини ауто-пута, код скретања за Батајницу. Пао је на подручју Батајнице око поднева, а полицији је око 12.10 пријављена несрећа, потврђено је ФоНету у Бироу за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Србије.

Авион је пао на врло неприступачно подручје, јављено је да се види дим, а на терен су упућени полиција, хитна помоћ и ватрогасци и тек кад пожар буде угашен имаћемо више информација, речено је у Бироу.

Директорат за цивилно ваздухопловство није се огласио, а у Центру за истраживање несрећа генцији ФоНет је речено да су "екипе упућене на терен". Хитна помоћ, која је упутила своје лекарске тимове на место несреће, за сада "нема повртаних информација".

Недалеко од места пада авиона је аеродром "13. мај" и центар за обуку пилота ултралаких ваздухоплова, али од званичника аеродрома ФоНет није могао добити информацију да ли је авион полетео са њиховог узлетишта или не.

(Курир)  Фото:Yоутубе/сцхренсхот

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бакцил

10.08.2023 15:50

Ко год је радио на Западу није се наузивао пензије код своје куце. Хоце странац да се то троси у његовој земљи. Па се побрине да не буде дуго на троску. Зато не пијте лијекове са Запада ако сте пензионер и недајте да вам звекну какву вакцину. Највисе гледају да звекну на срце. Само сједес и свалис се. Не мозе ти помоц нико ни на лицу мјеста. Јел тако, тако је. У мом мјесту брацни пар, обоје се вратило са Запада и срцани удари. Једно за другим. А пензије биле јаке. Е они који требају примат велике пензије е нек се пазе., yеботе, оно братеее. Јел тако Јагода..Иш yебем те луда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

10.08.2023 21:41

Која си ти далабу,па овдје вас трују,како је само месо у тропицу и бингу,све увозно а било у замрзивацу 20 година,ти си тараба обицна.

Name

Леми

10.08.2023 16:45

Мени није свеједно кад сједам у најбољи и најсигурнији авион,тако да не разумијем цему потреба за оваквим стварима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орао

10.08.2023 23:50

Не иди у тропиц и бинго 5 мјесеци и они це нестати а после води рацуна ко це отворити Продавницу И каква роба долази И видјецес котије увезао Африцку кугу

ОДГОВОРИТЕ