Avionu otkazale komande, poznat identitet pilota

Pilot Aleksandar A., koji je danas oko 12.10 časova uzleteo sa aerodroma "13. maj" u Batajnici, ubrzo nakon toga pao je u njivu.

Srbija 10.08.2023 | 15:14
Avionu otkazale komande, poznat identitet pilota

Pilot je neposredno pre pada, preko radio-veze, javio da su mu otkazale komande i da avion ne radi.

Kako se saznaje, poginuli pilot Aleksandar Arsić bio je vlasnik aviona u kojem se srušio. Živeo je u Švedskoj a pre desetak godina postao je i vlasnik proizvodnje ove ultralake letelice - esqual.

- Nakon nekoliko minuta leta, pilot je javio da letelica pada i da su mu otkazale komande. Tada se veza prekinula - kaže izvor Informera iz istrage. Navodno, pilot nije imao katapult u avionu. Policija je na terenu i uviđaj je u toku.

Policajci trenutno češljaju teren oko samog mesta pada aviona kako bi pronašli delove letelice. Avion se pri padu potpuno raspao, a nesrećni pilot nije imao nikakve šanse, njegovo telo nađeno je nedaleko od letelice.

Avion se srušio u blizini auto-puta, kod skretanja za Batajnicu. Pao je na području Batajnice oko podneva, a policiji je oko 12.10 prijavljena nesreća, potvrđeno je FoNetu u Birou za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Avion je pao na vrlo nepristupačno područje, javljeno je da se vidi dim, a na teren su upućeni policija, hitna pomoć i vatrogasci i tek kad požar bude ugašen imaćemo više informacija, rečeno je u Birou.

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo nije se oglasio, a u Centru za istraživanje nesreća genciji FoNet je rečeno da su "ekipe upućene na teren". Hitna pomoć, koja je uputila svoje lekarske timove na mesto nesreće, za sada "nema povrtanih informacija".

Nedaleko od mesta pada aviona je aerodrom "13. maj" i centar za obuku pilota ultralakih vazduhoplova, ali od zvaničnika aerodroma FoNet nije mogao dobiti informaciju da li je avion poleteo sa njihovog uzletišta ili ne.

(Kurir)  Foto:Youtube/schrenshot

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bakcil

10.08.2023 15:50

Ko god je radio na Zapadu nije se nauzivao penzije kod svoje kuce. Hoce stranac da se to trosi u njegovoj zemlji. Pa se pobrine da ne bude dugo na trosku. Zato ne pijte lijekove sa Zapada ako ste penzioner i nedajte da vam zveknu kakvu vakcinu. Najvise gledaju da zveknu na srce. Samo sjedes i svalis se. Ne moze ti pomoc niko ni na licu mjesta. Jel tako, tako je. U mom mjestu bracni par, oboje se vratilo sa Zapada i srcani udari. Jedno za drugim. A penzije bile jake. E oni koji trebaju primat velike penzije e nek se paze., yebote, ono brateee. Jel tako Jagoda..Iš yebem te luda.

ODGOVORITE
Name

Pero

10.08.2023 21:41

Koja si ti dalabu,pa ovdje vas truju,kako je samo meso u tropicu i bingu,sve uvozno a bilo u zamrzivacu 20 godina,ti si taraba obicna.

Name

Lemi

10.08.2023 16:45

Meni nije svejedno kad sjedam u najbolji i najsigurniji avion,tako da ne razumijem cemu potreba za ovakvim stvarima...

ODGOVORITE
Name

Orao

10.08.2023 23:50

Ne idi u tropic i bingo 5 mjeseci i oni ce nestati a posle vodi racuna ko ce otvoriti Prodavnicu I kakva roba dolazi I vidjeces kotije uvezao Africku kugu

ODGOVORITE