Славска порука: Породица је нешто најсветије

Бијељина данас свечано прославља славу града светог Пантелејмона. Скромније, али достојанствено у овим изазовним временима у којима је град препуштен сам себи желимо да се окупимо око правих породичних вриједности и акценат ставимо на нашу дјецу и образовање, поручио је први човјек Бијељине Љубиша Петровић гостујући у Јутарњем програму БН Телевизије.

Република Српска 09.08.2023 | 10:47
Славска порука: Породица је нешто најсветије

Због ванредних околности изазваних Афричком кугом свиња и временских непогода које су погодиле Бијељину, програм пантелинских свечаности овога пута је другачији. Крсну славу прослављамо скромније, каже градоначелник Петровић и додаје да су домаћице позване да изложе своја јела на платоу испред Градске управе, а у Улици патријарха Павла постављена је сликарска радионица за најмлађе суграђане.

“Као наш заштитиник свети свемислостиви Пантелејмон поручује,треба да будемо милостиви једни према другима и онда када је тешко будемо подршка једни другима. Управо је град Бијељина у стању елементарне непогоде и Афричке куге свиња препуштен сам себи. То смо говорили и
претходних дана, а и на дан славе кажемо нека служи на част свима.”, јасан је градоначелник.

Желимо да крсну славу обиљежимо на хришћански начин са крсном свијећом, житом и славским колачем и пошаљемо поруку да су млади нешто што је најважније, додаје Петровић.

“Зато ће са нашим преосвећеним владиком Фотијем који ће предводити литију бити наши ученици генерације који ће и ове године ломити славски колач.”

Град помаже младим брачним паровима који желе да заснују породицу на сеоском домаћинству.  Породица је нешто најважније и морамо учинити све да је оснажимо, зато су нам дјеца и образовање на првом мјесту, каже градоначеник.

“Ми за сљедећу годину спремамо сет мјера за стамбено збрињавање и да град буде снажна подршка младим брачним паровима који треба да заснују своје потомство да остану у нашој Бијељини и да је заједнички развијамо.”

У вријеме када су велики удари на систем образовања, град је препознао важност улагања у образовне установе.

“31. августа наш преосвећени владика Фотије ће освештати нови градски вртић `Ђурђевак` који је предвиђен за боравак 200 малишана, а уређен је по стандардима и прилагођен потребама и на томе не смијемо стати, већ имамо нову локацију када је у питању нови градски вртић.”

Потрудићемо се да повећамо садашњу субвенцију од 20 процената за боравак дјеце у приватним вртићима, додаје Петровић и наглашава да је циљ да се изједначи цијена боравка дјетета у приватном и јавном вритићу, а у крајњем постићи да боравак дјеце у предшколским установама на подручју Бијељине буде бесплатан. Колико год изазови били јаки, ако се држимо окупљени око правих вриједности, а то су породичне, онда друштво може ићи напријед, поручио је градоначелник.

(БН) Фото: БН

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Модрича

09.08.2023 11:08

Бијељино наша,срећна вам слава да сте нам живи,здрави,срећни и весели још много,много година..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.08.2023 20:11

Ваш градоначелник се "борио и борио" са свињском кугом! Захваљујући њему имаћете за само 10 марака по килограму живе ваге свињетину на јесен, а за Божић најповољније печенице од само 20 марала по килограму живе ваге!

Name

Само пљујте

09.08.2023 11:33

По самцима, који се нису могли оженити јер немају ТАТУ... Још мало ће бити 40% самаца, јел требају прихватити да живе као грађани другог реда, иако плаћају порез од ког се ТУЂА ДЈЕЦА лијече и школују? КОЈИ ЈЕ ВАМА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њемацки

09.08.2023 17:54

Систем уводе а?

Name

За само пљујте

09.08.2023 21:44

А зашто се нисте могли ( или знали) оженити? Зашто вам треба Тата? Имате маму која вас је родила, а остало је на вама!

Name

РЕ За само пљујете

10.08.2023 00:02

Јесте јсте, само је до њих, жене данас имају тотално реална очекивања

Name

маја

09.08.2023 11:34

Све цеститке....СРЕЦНА СЛАВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

09.08.2023 12:10

Срецна вам слава.Живи и здрави били.

Name

БЛ

09.08.2023 12:16

Бас тако и Додик па ухљеби бату и секу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цаст и постење

09.08.2023 13:31

Љубиса је показао и доказао да је достојан повјерења који му је народ изгласао, да је Цовјек, да је исти арсин за све градјане, да је дио свог народа, који се изнад свега бори за правду у друству. Срецна Слава свима којј Бн осјецају својим градом и Љубису достојним градонацелником!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ част и поштење

09.08.2023 13:52

Он мени досад показује да један сељак више вриједи од једног програмера, коју у државу доноси огромне ДЕВИЗЕ од којих се могу купити машине за тог сељака, али и лијекови и много других битних ствари... ОД СЕЛА не живи МОДЕРНА ДРЖАВА

Name

Самци

09.08.2023 13:34

Породица је шта? Колико се породица створило из љубави? Веома мали број! Колико је фамилија опстало јер се жена није смјела развести или вратити родитељима? Код нас се спомиње хришћанска љубав а љубави нема! Само присила и сила! Породица је и када су двије жене у браку или два мушкарца! Хомосексуализам није болест, људи се воле али натјерати жену или мушкарца да се удају/оженио јер оцу част у питању или је муж из богате фамилије или жена!? То је болесно! Колико је хомосексуалац рођено у "нормалним" фамилијама а колико су те фамилије нормалне и колико је бракова склопљено без узајамне љубави!? Па како показати дјетету љубав кад међу оцем и мајком нема љубави а ни они од свијих нису добили љубав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Самци

09.08.2023 13:53

Тако је!

Name

Бас тако

09.08.2023 14:54

Све је тацно рецено, слазем се у потпуности. Свака Вам цаст за размисљање ван устаљених норми. Требало би се висе фокусирати на оно сустински битно-љубав, умјесто на задовољење захтјева околине.

Name

Јока

09.08.2023 16:04

Да није сељана градјани,програмери и сл њима неби имали ста јести.Дзаба вам знање и паре то се не једе

Name

РЕ Јока

09.08.2023 23:15

Постоје и фабричке фарме, са радницима, инжињерима и менаџерима, без сељака... Са таквих увозимо јер је ефикаснија производња

Name

Његос

09.08.2023 13:55

Имо сам седам зена и са њима 19 дјеце. Сад имам 27 унуцади. Кад додју једни ме брију, други нокте подрезују. Пензија ми њемацких 800 оира. Сваком унуцету купим по зваку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фамилизам

09.08.2023 13:55

Тај став да је само породица битна у друштву (наравно битна је али не само породица) се зове фамилизам, и описан је у књизи "Морална основа назадног друштва"... Између осталог уништи институције модерне државе јер постану родбинско кумовске умјесто да се бирају способни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грдонацелник

09.08.2023 15:04

Овај је заглавио у каменом добу.Градонацелнице, 21.вијек је!

ОДГОВОРИТЕ