Жена из Штипа преминула након уједа крпеља

- Двадесетседмогодишњакиња из Штипа умрла је од кримско-конгоанске хеморагијске грознице након што је ујео крпељ, саопштио је данас Институт за јавно здравље Сјеверне Македоније.

Регион 30.07.2023 | 20:02
Жена из Штипа преминула након уједа крпеља

Жена је, како се наводи, послије уједа сама одстранила крпеља, а тек након појаве симптома, неколико дана након уједа, прво је била хоспитализована у Штипу, а затим у Скопљу.

Директор Института за јавно здравље Шабан Мемети изјавио је да је вирусолошка лабораторија 27. јула доказала кримско-конгоанску хеморагијску грозницу код пацијенткиње која је хоспитализована на Клиници за инфективне болести у Скопљу.

"Ријеч је о 27-годишњој жени из села Кучица код Штипа која је преминула истог дана усљед брзог напредовања болести", рекао је Мемети.

Он је додао да су претражени сви контакти у њеној породици, да су узета четири тест материјала и да су сви били негативни, преносе локални медији.

"Контакти који су средњег и високог ризика биће под здравственим надзором наредних 14 дана", рекао је Мемети.

(Срна) Фото: Илустрација 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

+

30.07.2023 20:26

Боже помози. Шта све нема на овом СВИЈЕТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докторе помози!

30.07.2023 21:33

Докторе помози!

Name

Мирослав

30.07.2023 22:39

Ако се закасни, или се закасни с дијагнозом, хеморалгицне грознице могу имати неизвесан ток болести, па и фаталан. Она коју преносе крпељи, присутна је на КиМ, и западној Македонији.

ОДГОВОРИТЕ