Žena iz Štipa preminula nakon ujeda krpelja

- Dvadesetsedmogodišnjakinja iz Štipa umrla je od krimsko-kongoanske hemoragijske groznice nakon što je ujeo krpelj, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Sjeverne Makedonije.

Region 30.07.2023 | 20:02
Žena iz Štipa preminula nakon ujeda krpelja

Žena je, kako se navodi, poslije ujeda sama odstranila krpelja, a tek nakon pojave simptoma, nekoliko dana nakon ujeda, prvo je bila hospitalizovana u Štipu, a zatim u Skoplju.

Direktor Instituta za javno zdravlje Šaban Memeti izjavio je da je virusološka laboratorija 27. jula dokazala krimsko-kongoansku hemoragijsku groznicu kod pacijentkinje koja je hospitalizovana na Кlinici za infektivne bolesti u Skoplju.

"Riječ je o 27-godišnjoj ženi iz sela Кučica kod Štipa koja je preminula istog dana usljed brzog napredovanja bolesti", rekao je Memeti.

On je dodao da su pretraženi svi kontakti u njenoj porodici, da su uzeta četiri test materijala i da su svi bili negativni, prenose lokalni mediji.

"Кontakti koji su srednjeg i visokog rizika biće pod zdravstvenim nadzorom narednih 14 dana", rekao je Memeti.

(Srna) Foto: Ilustracija 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

+

30.07.2023 20:26

Bože pomozi. Šta sve nema na ovom SVIJETU.

ODGOVORITE
Name

Doktore pomozi!

30.07.2023 21:33

Doktore pomozi!

Name

Miroslav

30.07.2023 22:39

Ako se zakasni, ili se zakasni s dijagnozom, hemoralgicne groznice mogu imati neizvesan tok bolesti, pa i fatalan. Ona koju prenose krpelji, prisutna je na KiM, i zapadnoj Makedoniji.

ODGOVORITE