Пожар у Тесалији је под контролом, градови опустошени

Пожар у околини Волоса, у централној Грчкој,  који је изазвао експлозије у војном складушту, стављен је под контролу, саопштила је Ватрогасна служба те земље.  

Свијет 28.07.2023 | 08:46
Пожар у Тесалији је под контролом, градови опустошени

Како преноси телевизија ЕРТ, на гашењу ватре у округу Магнезија, у Тесалији, где се Волос налази, ангажовано је 90 ватрогасаца са четири групе војне пешадије, 31 возило, пет авиона и један хеликоптер.

Конкретно, како је саопштено из Ватрогасне службе, ситуација у Магнезији је далеко боља, јер је ноћас у Микротебесу, где је најпре дошло до разбуктавања, пожар је до јутра угашен и одатле се шири дим. 

Тај пожар, који је избио у среду, у четвртак је довео до низа јаких експлозија у складишту муниције Ратног ваздухопловства, недалеко од Неа Анхијалоса у Тесалији.

После експлозија, становници места Неа Анхијалос, Ступи, Веланидија, Маратос, Критарија, Сорос, Кастраки, Кокино и Перивлептос, били су обавештени да се евакуишу.

Од последица експлозија није било жртава, нити повређених, јавља ЕРТ.

У Неа Анхијалосу, Обалска стража је предузела укрцавање грађана на приватне чамце, који су се окупили у луци. 

Грађани су одведени у Лучку капетанију Волос, а затим у смештни градски Изложбени центар. У том простору смештено је више од 1.000 људи.

Репортери ЕРТ-а извештавају да Неа Анхијалос овог јутра личи на "град духова", са траговима разарања изазваним узастопним експлозијама војног материјала.

Поломљени излози, оштећене фасаде кућа и отворене капије сведоче да се нешто лоше догодило у том градићу, који су становници били принуђени да напусте.

"Град је од јуче празан и полако се неки враћају да виде колика је штета претрпљена. Становници су напустили Неа Анхијалос у 18:00 по подне и отишли ​​на било који начин, остављајући и своје аутомобиле за собом", кажу извештачи ЕРТ.

(Тањуг) Фото: АП

Коментари / 0

Оставите коментар