Високе температуре упалиле црвени метеоаларм

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ и данас је на снази црвени метеоаларм због високе температуре ваздуха, која ће износити до 40 степени Целзијусових.

Република Српска 18.07.2023 | 09:05
Високе температуре упалиле црвени метеоаларм

Ујутру ће бити пријатно топло и сунчано, на сјеверу понегдје уз пролазну облачност, а током дана наставља се сунчано и веома топло вријеме.

На сјеверу се очекује мањи пад температуре у односу на претходне дане, али и даље веома топло, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Пролазна облачност послије подне и увече тек понегдје дуж ријеке Саве може условити краткотрајну пролазну кишу или локални пљусак.

Дневна температура ваздуха износиће од 33 степена на сјеверу до 40 степени Целзијусових на југу и југоистоку, у вишим предјелима од 29.

Вјетар ће бити слаб, углавном сјеверних смјерова, а послије подне на сјеверу ће мало појачати, па ће бити и умјерен сјеверни.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је сунчано, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Чемерно, Рудо, Хан Пијесак, Широки Бријег и Иван седло 20 степени, Соколац, Мркоњић Град и Бугојно 21, Гацко, Сарајево, Ливно, Бихаћ и Бјелашница 22, Зворники Сански Мост 23, Вишеград, Билећа и Тузла 24, Добој, Приједор и Зеница 25, Бијељина, Требиње, Столац и Градачац 26, Бањалука 27, Мостар и Неум 28 степени Целзијусових. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар