Поново хаос на сједници: Куртија погодили флашом

Након што је послије данашњих нереда и туче између посланика Самоопредјељења и ДПК, настављен рад скупштине у Приштини, посланици опозиционих Демократске партије Косова, Демократског савеза Косова и Алијансе за будућност, блокирали су парламентарну говорницу, захтјевајући да се сједница прекине.

Регион 13.07.2023 | 18:03
Поново хаос на сједници: Куртија погодили флашом

Поново је дошло је до физичког контакта између посланика владајућег Самоопредјељења и посланика Демократске партије Косова. Након што је настао општи метеж, у салу је ушло и обезбјеђење.

У правцу косовског премијера Аљбина Куртија полетјела је флаша, па му је у једном тренутку пришло обезбјеђење и раширило кишобран.

Како преноси Коха, раније је предсједник скупштине Косова Глаук Коњуфца рекао је да ће грађани процејнити ко је започео данашњи сукоб, и да је у интересу свих да се та ситуација што прије превазиђе.

– Наставимо сједницу гдје смо стали. Чак је и премијер Аљбин Курти имао вољу да одустане од свог обраћања. Грађани чекају да наставимо нормално. На изборе идемо кад год хоћете – рекао је Коњуфца и замолио посланике да ”са разумијевањем превазиђу проблеме и наставе са посланичким питањима на сједници”, додајући да су то захтјеви грађана. Он је истакао да се нада да се данашње немиле сцене неће поновити.

До туче међу посланицима је дошло раније данас, након што је један од посланика полио водом Куртија и његовог замјеника Бесника Бисљимија. Посланици опозиције поставили су током сједнице транспарент на коме је писало “Здраво” на говорницу и додали Куртијеву слику уз транспарент, а непосредно прије инцидента Бисљими је устао, уклонио Куртијеву фотографију и поцијепао је.

(Тањуг)    ФОТО: КОХА.НЕТ / СЦРЕЕНСХОТ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Раде

13.07.2023 19:11

Ко да је код нас несто боље на Балкану су сви поремецени и нису Нормални, док други Људи узивају кад нас само Лопови Криминалци и Политицари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

13.07.2023 20:00

Попишај их с дуда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борко

13.07.2023 20:09

Па немојте га људи. Гдје це вам дуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово

13.07.2023 20:39

Ето ипали смо најгори од свију срамота!

Name

Босанац

13.07.2023 21:00

Хахахаха,значи има и гори од нас у погледу демократије ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаруга

14.07.2023 07:39

И код нас се макљају, само несмију приказат на дневнику! Само се лијепе ствари приказују! Типа колико смо се задузили! Полиција ухватила ,,лопова" на трешњи и тако то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОРАО ПАО,ОРАО ПАО

14.07.2023 08:33

БИА изгледа почела да ради коначно,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блокада

15.07.2023 11:36

Европа ово треба да види да влада Куртија није способна да функционише правно и по уставу.Распуститу владу одмах,нови избори под хитно.

ОДГОВОРИТЕ