Ponovo haos na sjednici: Kurtija pogodili flašom

Nakon što je poslije današnjih nereda i tuče između poslanika Samoopredjeljenja i DPK, nastavljen rad skupštine u Prištini, poslanici opozicionih Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova i Alijanse za budućnost, blokirali su parlamentarnu govornicu, zahtjevajući da se sjednica prekine.

Region 13.07.2023 | 18:03
Ponovo haos na sjednici: Kurtija pogodili flašom

Ponovo je došlo je do fizičkog kontakta između poslanika vladajućeg Samoopredjeljenja i poslanika Demokratske partije Kosova. Nakon što je nastao opšti metež, u salu je ušlo i obezbjeđenje.

U pravcu kosovskog premijera Aljbina Kurtija poletjela je flaša, pa mu je u jednom trenutku prišlo obezbjeđenje i raširilo kišobran.

Kako prenosi Koha, ranije je predsjednik skupštine Kosova Glauk Konjufca rekao je da će građani procejniti ko je započeo današnji sukob, i da je u interesu svih da se ta situacija što prije prevaziđe.

– Nastavimo sjednicu gdje smo stali. Čak je i premijer Aljbin Kurti imao volju da odustane od svog obraćanja. Građani čekaju da nastavimo normalno. Na izbore idemo kad god hoćete – rekao je Konjufca i zamolio poslanike da ”sa razumijevanjem prevaziđu probleme i nastave sa poslaničkim pitanjima na sjednici”, dodajući da su to zahtjevi građana. On je istakao da se nada da se današnje nemile scene neće ponoviti.

Do tuče među poslanicima je došlo ranije danas, nakon što je jedan od poslanika polio vodom Kurtija i njegovog zamjenika Besnika Bisljimija. Poslanici opozicije postavili su tokom sjednice transparent na kome je pisalo “Zdravo” na govornicu i dodali Kurtijevu sliku uz transparent, a neposredno prije incidenta Bisljimi je ustao, uklonio Kurtijevu fotografiju i pocijepao je.

(Tanjug)    FOTO: KOHA.NET / SCREENSHOT

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Rade

13.07.2023 19:11

Ko da je kod nas nesto bolje na Balkanu su svi poremeceni i nisu Normalni, dok drugi Ljudi uzivaju kad nas samo Lopovi Kriminalci i Politicari!

ODGOVORITE
Name

Ma

13.07.2023 20:00

Popišaj ih s duda

ODGOVORITE
Name

Borko

13.07.2023 20:09

Pa nemojte ga ljudi. Gdje ce vam dusa

ODGOVORITE
Name

Kosovo

13.07.2023 20:39

Eto ipali smo najgori od sviju sramota!

Name

Bosanac

13.07.2023 21:00

Hahahaha,znači ima i gori od nas u pogledu demokratije ..

ODGOVORITE
Name

Jaruga

14.07.2023 07:39

I kod nas se makljaju, samo nesmiju prikazat na dnevniku! Samo se lijepe stvari prikazuju! Tipa koliko smo se zaduzili! Policija uhvatila ,,lopova" na trešnji i tako to!

ODGOVORITE
Name

ORAO PAO,ORAO PAO

14.07.2023 08:33

BIA izgleda počela da radi konačno,,,,

ODGOVORITE
Name

Blokada

15.07.2023 11:36

Evropa ovo treba da vidi da vlada Kurtija nije sposobna da funkcioniše pravno i po ustavu.Raspustitu vladu odmah,novi izbori pod hitno.

ODGOVORITE