Огласили се из Града Сунца након тровања дјеце

Сумња се да је прекомјерна количина хлора у ваздуху узрок инцидента на дјечијем језеру који се догодио због прекида у напајању струјом када су аутоматска постројења за хлорисање воде била ван функције, саопштио је Туристичко-рекреативни комплекс Град Сунца Требиње након што је осморо дјеце послије боравка у том комплексу смјештено у требињску Болницу због знакова тровања.

Република Српска 12.07.2023 | 22:06
Огласили се из Града Сунца након тровања дјеце

"Доласком струје поново је успостављено аутоматско хлорисање воде, те сумњамо да је створен ваздушни чеп са прекомјерном количним хлора", наводи се у саопштењу и додаје да су обавијештене све надлежне институције како би се утврдио прави узрок тог догађаја.

У саопштењу се наглашава да су дјеца која су имала реакцију уредно хоспитализована и да се добро осјећају.

Из Пословног система Свислајн-Таково и њиховог огранка Град Сунца су додали да су сва остала језера несметано и безбједно функционисала.

"На свим језерима у оквиру комплекса, па и на дјечијем параметри воде су били у границама референтних вриједности. Људски фактор није затајио", додаје се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да тај туристичко-рекреативни комплекс има све неопходне, законски потребне акте о процјени ризика на купалиштима, издате од овлаштених органа, да дневно контролише квалитет воде и посједује све неопходне анализе од Института за јавно здравство које показују све параметре у референтним вриједностима.

Здравствено стање осморо дјеце која су смјештена у Болницу Требиње због знакова тровања је стабилно, али ће до сутра из предострожности бити задржана на посматрању, рекла је Срни начелник Одјељења за педијатрију у требињској болници Љиљана Буха.

"Једно дијете је на малим дозама кисеоника, а дијете које је било на интензивној њези је пребачено на педијатрију јер је боље", навела је Буха.

(Срна)   Фото:Сцхреннсхот/yоутубе

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Па,

12.07.2023 22:30

Зар толики комплекс не може набавити агрегате? Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2023 11:02

У овој земљи ништа није нормално. Трују нас, пљачкају нас, убијају, злостављају, итд. Шта још треба да нам раде да се пробудимо?

Name

Мики

12.07.2023 22:42

Која супља прица,кад нема струје ни дозир пумпе хлора не могу да раде,проблем је у томе сто кантама сипају хлор у базене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РГ

13.07.2023 03:51

Само из Европе комисија може испитат стварност тровања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРШ

13.07.2023 11:44

У ЕУ, пи.... ти мате....

Name

Хоок

13.07.2023 07:34

Није људски фактор, даклем ником ниста? Оооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изјава

13.07.2023 09:47

Пуно нелогичног, пуно извртања. Нема струје не раде пумпе нема ни хлора. И то је то. Једино ако хлор сипају кантама па заспао чова и канте се просуле?

ОДГОВОРИТЕ