Oglasili se iz Grada Sunca nakon trovanja djece

Sumnja se da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrok incidenta na dječijem jezeru koji se dogodio zbog prekida u napajanju strujom kada su automatska postrojenja za hlorisanje vode bila van funkcije, saopštio je Turističko-rekreativni kompleks Grad Sunca Trebinje nakon što je osmoro djece poslije boravka u tom kompleksu smješteno u trebinjsku Bolnicu zbog znakova trovanja.

Republika Srpska 12.07.2023 | 22:06
Oglasili se iz Grada Sunca nakon trovanja djece

"Dolaskom struje ponovo je uspostavljeno automatsko hlorisanje vode, te sumnjamo da je stvoren vazdušni čep sa prekomjernom količnim hlora", navodi se u saopštenju i dodaje da su obaviještene sve nadležne institucije kako bi se utvrdio pravi uzrok tog događaja.

U saopštenju se naglašava da su djeca koja su imala reakciju uredno hospitalizovana i da se dobro osjećaju.

Iz Poslovnog sistema Svislajn-Takovo i njihovog ogranka Grad Sunca su dodali da su sva ostala jezera nesmetano i bezbjedno funkcionisala.

"Na svim jezerima u okviru kompleksa, pa i na dječijem parametri vode su bili u granicama referentnih vrijednosti. LJudski faktor nije zatajio", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da taj turističko-rekreativni kompleks ima sve neophodne, zakonski potrebne akte o procjeni rizika na kupalištima, izdate od ovlaštenih organa, da dnevno kontroliše kvalitet vode i posjeduje sve neophodne analize od Instituta za javno zdravstvo koje pokazuju sve parametre u referentnim vrijednostima.

Zdravstveno stanje osmoro djece koja su smještena u Bolnicu Trebinje zbog znakova trovanja je stabilno, ali će do sutra iz predostrožnosti biti zadržana na posmatranju, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za pedijatriju u trebinjskoj bolnici LJiljana Buha.

"Jedno dijete je na malim dozama kiseonika, a dijete koje je bilo na intenzivnoj njezi je prebačeno na pedijatriju jer je bolje", navela je Buha.

(Srna)   Foto:Schrennshot/youtube

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Pa,

12.07.2023 22:30

Zar toliki kompleks ne može nabaviti agregate? Sramota

ODGOVORITE
Name

Re

13.07.2023 11:02

U ovoj zemlji ništa nije normalno. Truju nas, pljačkaju nas, ubijaju, zlostavljaju, itd. Šta još treba da nam rade da se probudimo?

Name

Miki

12.07.2023 22:42

Koja suplja prica,kad nema struje ni dozir pumpe hlora ne mogu da rade,problem je u tome sto kantama sipaju hlor u bazene.

ODGOVORITE
Name

RG

13.07.2023 03:51

Samo iz Evrope komisija može ispitat stvarnost trovanja.

ODGOVORITE
Name

МРШ

13.07.2023 11:44

У ЕУ, пи.... ти мате....

Name

Hook

13.07.2023 07:34

Nije ljudski faktor, daklem nikom nista? Oooo

ODGOVORITE
Name

Изјава

13.07.2023 09:47

Пуно нелогичног, пуно извртања. Нема струје не раде пумпе нема ни хлора. И то је то. Једино ако хлор сипају кантама па заспао чова и канте се просуле?

ODGOVORITE