Лекари пронашли хоботницу заглављену у грлу пацијента!

Лекари су остали шокирани након што су открили да је бол у грлу једног сингапурског мушкарца проузроковао осмоножни мекушац- хоботница која му се заглавила у једњаку.

Занимљивости 06.07.2023 | 16:35
Лекари пронашли хоботницу заглављену у грлу пацијента!

55-годишњи мушкарац примљен је у болницу болницу Тан Тоцк Сенг у Сингапору након што је појео оброк који је укључивао осмокрако морско створење. Неименовани пацијент рекао је лекарима да је почео да поврац́а одмах након што је појео морско јело.

Тамо су лекари урадили ЦТ скенирање,које је показало супер густу масу у човековом једњаку.

Накнадна езофагогастродуоденоскопија (гастроинтестинални преглед ) показао је хоботницу са пипцима која се налази 5цм од границе једњака и желуца као нешто из филма “Алиен” Ридлија Скота.!

Након што су почетни покушаји да гурну или извуку насилника били неуспешни, лекари су ендоскопом прешли поред хоботнице у стомак и ретрофлексирали га. Затим су клештама ухватили главу створења и уклонили је из огранизма пацијента извештава Неw Yорк Пост сајт.

Срец́ом, пацијент се добро опоравио након операције и отпуштен је након два дана.

Очигледно, опструкције хране су међу најчешц́им проблемима са којима се сусрец́у у болници, према лекарима установе, који кажу да ц́е предмети спонтано проц́и у 80% до 90% случајева. У међувремену, ендоскопска интервенција је неопходна у 10 до 20 одсто случајева, док 1 одсто њих захтева операцију.

“Техника гурања“ је примарна метода која се препоручује са високим стопама успеха, међутим примена прекомерне силе може да изазове перфорацију једњака“, рекао је медицински тим.

Нажалост, ово је далеко од првог пута да је главоножац отишао низ погрешну цев.

Године 2016., двогодишњи дечак у Вичити, Канзас, морао је да буде хоспитализован након што му је хоботница заглавила у грлу током једења сушија. У међувремену, отприлике шест људи умре годишње од јела саннакји, живог јела од хоботнице које је посластица у Јужној Кореји.

Смртоносни случајеви је јављају односно се узрокују када се сисаљке залепе за бочне стране ждријела, што узрокује гушење жртве.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар