Бањалучанин на челу Свјетске плесне организације

На одржаној Генералној скупштини Свјетске плесне организације (ИДО) у Копенхагену 30.6.-01.7.2023.  проф.др Велибор Срдић једногласно изабран на мјесто предсједника на мандат од 4 године. 

Република Српска 05.07.2023 | 21:35
Бањалучанин на челу Свјетске плесне организације

Свјетска плесна организација са сједиштем у Данској окупља преко 90 држава са свих свјетских континената.

Бањалучанину проф.др Велибору Срдићу је ово други мандат на мјесту предсједника. 

''Велико је задовољство и почаствован сам што имам апсолутну подршку свих чланица ИДО-а. У протеклом мандату смо урадили много, иако је пандемија зауставила готово све активности. Са онлине начина рада, у протеклој години смо потпуно обновили све активности уживо. Усвојили смо нови Статут и правилнике за поједине дисциплине, повећан је број држава учесница ван Европе, а свакако је да је највећи допринос дало улагање у друштвене мреже, гдје имамо милионске прегледе", навео је Савић.

Он је рекао да ће у наредном периоду у сарадњи са другим глобалним спортским организацијама покушати организовати мулти спортске догађаје и потпуно примијенити принципе доброг управљања у спорту.

"Плесни клуб ''Гемма'' одакле и потичем су били искуство и ослонац на мом путу заједно са колегама из Савеза. Данас тај пут изгледа једноставан, али морам признати да је до моје данашње позиције било пуно препрека и недоумица. Знање и мукотрпан рад су уродили плодом'', поручио је Савић.

(БН) Фото: Уступљена фотографија 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ана

06.07.2023 07:22

Браво! Велики успјех за проф. Врлибора!!! Свака часат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

06.07.2023 10:34

...па зашто је ово прихватио? Запад нас мрзи! Убија! Требао је рећи не!

ОДГОВОРИТЕ