Banjalučanin na čelu Svjetske plesne organizacije

Na održanoj Generalnoj skupštini Svjetske plesne organizacije (IDO) u Kopenhagenu 30.6.-01.7.2023.  prof.dr Velibor Srdić jednoglasno izabran na mjesto predsjednika na mandat od 4 godine. 

Republika Srpska 05.07.2023 | 21:35
Banjalučanin na čelu Svjetske plesne organizacije

Svjetska plesna organizacija sa sjedištem u Danskoj okuplja preko 90 država sa svih svjetskih kontinenata.

Banjalučaninu prof.dr Veliboru Srdiću je ovo drugi mandat na mjestu predsjednika. 

''Veliko je zadovoljstvo i počastvovan sam što imam apsolutnu podršku svih članica IDO-a. U proteklom mandatu smo uradili mnogo, iako je pandemija zaustavila gotovo sve aktivnosti. Sa online načina rada, u protekloj godini smo potpuno obnovili sve aktivnosti uživo. Usvojili smo novi Statut i pravilnike za pojedine discipline, povećan je broj država učesnica van Evrope, a svakako je da je najveći doprinos dalo ulaganje u društvene mreže, gdje imamo milionske preglede", naveo je Savić.

On je rekao da će u narednom periodu u saradnji sa drugim globalnim sportskim organizacijama pokušati organizovati multi sportske događaje i potpuno primijeniti principe dobrog upravljanja u sportu.

"Plesni klub ''Gemma'' odakle i potičem su bili iskustvo i oslonac na mom putu zajedno sa kolegama iz Saveza. Danas taj put izgleda jednostavan, ali moram priznati da je do moje današnje pozicije bilo puno prepreka i nedoumica. Znanje i mukotrpan rad su urodili plodom'', poručio je Savić.

(BN) Foto: Ustupljena fotografija 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ana

06.07.2023 07:22

Bravo! Veliki uspjeh za prof. Vrlibora!!! Svaka časat!

ODGOVORITE
Name

Joj

06.07.2023 10:34

...pa zašto je ovo prihvatio? Zapad nas mrzi! Ubija! Trebao je reći ne!

ODGOVORITE