Скупштинска већина наставља по старом у Бијељини

Скупштинска већина у Бијељини, предвођена СНСД-ом, наставља по свом. На 22-ој сједници размотрене су све тачке, осим оних које је предложио градоначелник Љубиша Петровић, који их је на недавном референдуму о његовом опозиву "потукао до ногу".

Република Српска 05.07.2023 | 16:34
Скупштинска већина наставља по старом у  Бијељини

Петровић је прије тачно мјесец дана поднио захтјев Министарству за управу и локалну самоуправу Српске за распуштање Скупштине, која је иницирала пропали покушај референдума о опозиву.

На почетку засједања градске Скупштине усвојена је иницијатива Клуба одборника СДС-а да се два милиона марака из Компензационог фонда употријебе за измирење штета изазваних афричком кугом у Семберији.

Иако је тај новац био намјењен у друге сврхе, а Уставни суд Републике Српске ставио забрану располагања тим средствима, из СДС-а наглашавају да је помоћ пољопривредницима сада најпотребнија.  

Одборници у Скупштини Бијељине размотрили су 49 тачака дневног реда, међу којима највише извјештаја о раду јавних установа и предузећа са програмима и плановима рада.

- Нису усвојени извештаји о пословању за прошлу годину Центра за социјални рад, предузећа Еко деп, Бање Дворови, Аграрног фонда и Градске топлане и то због тога што се у њима проводе одређене истражне радње, каже предсједник Скупштине Александар Ђурђевић.  

Позивајући се на Пословник, скупштинска већина је одлучила да са дневног реда скине оне тачке које је предложио градоначелник Љубиша Петровић

Од пропалог покушаја референдума за опозив, градоначелник Љубиша Петровић не учетсвује у раду локалног парламента и тражи распуштање Скупштине.

Не чуди га, каже скидање његових пријелдога са дневног реда и подсјећа да је прије мјесец дана упутио захтјев Министарству за управу и локалну самоуправу Српске за распуштање Скупштине.

“Ми захтјевамо од Министарства управе и локалне самоуправе да се очитују по иницијативи за распуштање Скупштине града која је доживјела и политиички и народни шамар. Данас смо упутили ургенцију за одговор на иницијативу након неуспјелог референдума и од њих тражимо реакцију, а то је да распусти локалну Скупштину града Бијељине”.

Коменатришући засједање скупштине града, Петровић је рекао: “Поново је засједала гомила беспосличара, гомила оних који су куповали дипломе, гомила оних који штите директоре који су корумпирани и који су похарали јавна предузећа, покрали народни новац од народа Бијељине.”

"Због свега наведеног, Скупштина Бијељине је одавно изгубила легитимитет сваке врсте, посебно покретањем политичког циркуса званог референдум о опозиву градоначелника. Добила је одговор од народа, зато мора сносити посљедице", закључио је Петровић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Татар

05.07.2023 16:51

Ил' се народ треба дићи и отерати ту банду ил' им треба пустити све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђиро

05.07.2023 18:01

Не фермају поглавицу "Бик који седи".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ррално

05.07.2023 18:33

Ово је спрдња и малтретирање градјана ,засто су тразили ванредне изборе ,једино градјанска непослушност другог избора и рјесења не видим у овој ситуацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.07.2023 19:00

За ово је само народ крив, јер им је дао моћ, тако да што сте хтели то сте и добили овце

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛллл

05.07.2023 19:51

Љубиса издрзите јос годину, па следеце изборе уцините праведнијим,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дворови

05.07.2023 20:52

Свака част Љубиша, растјерај багру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица51

06.07.2023 10:52

Издржите,поштени човјече. Правда је спора али побједјује .Важно је да отварате очи људима,да се удружујете широм РС,да интелектуалци замијене корумпиране и неписмене ,да истина излази на видјело.

ОДГОВОРИТЕ