Skupštinska većina nastavlja po starom u Bijeljini

Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD-om, nastavlja po svom. Na 22-oj sjednici razmotrene su sve tačke, osim onih koje je predložio gradonačelnik Ljubiša Petrović, koji ih je na nedavnom referendumu o njegovom opozivu "potukao do nogu".

Republika Srpska 05.07.2023 | 16:34
Skupštinska većina nastavlja po starom u  Bijeljini

Petrović je prije tačno mjesec dana podnio zahtjev Ministarstvu za upravu i lokalnu samoupravu Srpske za raspuštanje Skupštine, koja je inicirala propali pokušaj referenduma o opozivu.

Na početku zasjedanja gradske Skupštine usvojena je inicijativa Kluba odbornika SDS-a da se dva miliona maraka iz Kompenzacionog fonda upotrijebe za izmirenje šteta izazvanih afričkom kugom u Semberiji.

Iako je taj novac bio namjenjen u druge svrhe, a Ustavni sud Republike Srpske stavio zabranu raspolaganja tim sredstvima, iz SDS-a naglašavaju da je pomoć poljoprivrednicima sada najpotrebnija.  

Odbornici u Skupštini Bijeljine razmotrili su 49 tačaka dnevnog reda, među kojima najviše izvještaja o radu javnih ustanova i preduzeća sa programima i planovima rada.

- Nisu usvojeni izveštaji o poslovanju za prošlu godinu Centra za socijalni rad, preduzeća Eko dep, Banje Dvorovi, Agrarnog fonda i Gradske toplane i to zbog toga što se u njima provode određene istražne radnje, kaže predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević.  

Pozivajući se na Poslovnik, skupštinska većina je odlučila da sa dnevnog reda skine one tačke koje je predložio gradonačelnik Ljubiša Petrović

Od propalog pokušaja referenduma za opoziv, gradonačelnik Ljubiša Petrović ne učetsvuje u radu lokalnog parlamenta i traži raspuštanje Skupštine.

Ne čudi ga, kaže skidanje njegovih prijeldoga sa dnevnog reda i podsjeća da je prije mjesec dana uputio zahtjev Ministarstvu za upravu i lokalnu samoupravu Srpske za raspuštanje Skupštine.

“Mi zahtjevamo od Ministarstva uprave i lokalne samouprave da se očituju po inicijativi za raspuštanje Skupštine grada koja je doživjela i politiički i narodni šamar. Danas smo uputili urgenciju za odgovor na inicijativu nakon neuspjelog referenduma i od njih tražimo reakciju, a to je da raspusti lokalnu Skupštinu grada Bijeljine”.

Komenatrišući zasjedanje skupštine grada, Petrović je rekao: “Ponovo je zasjedala gomila besposličara, gomila onih koji su kupovali diplome, gomila onih koji štite direktore koji su korumpirani i koji su poharali javna preduzeća, pokrali narodni novac od naroda Bijeljine.”

"Zbog svega navedenog, Skupština Bijeljine je odavno izgubila legitimitet svake vrste, posebno pokretanjem političkog cirkusa zvanog referendum o opozivu gradonačelnika. Dobila je odgovor od naroda, zato mora snositi posljedice", zaključio je Petrović.

(BN) Foto: BN

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Tatar

05.07.2023 16:51

Il' se narod treba dići i oterati tu bandu il' im treba pustiti sve.

ODGOVORITE
Name

điro

05.07.2023 18:01

Ne fermaju poglavicu "Bik koji sedi".

ODGOVORITE
Name

Rralno

05.07.2023 18:33

Ovo je sprdnja i maltretiranje gradjana ,zasto su trazili vanredne izbore ,jedino gradjanska neposlušnost drugog izbora i rjesenja ne vidim u ovoj situaciji.

ODGOVORITE
Name

Dragan

05.07.2023 19:00

Za ovo je samo narod kriv, jer im je dao moć, tako da što ste hteli to ste i dobili ovce

ODGOVORITE
Name

BLlll

05.07.2023 19:51

Ljubisa izdrzite jos godinu, pa sledece izbore ucinite pravednijim,

ODGOVORITE
Name

Dvorovi

05.07.2023 20:52

Svaka čast Ljubiša, rastjeraj bagru

ODGOVORITE
Name

Slavica51

06.07.2023 10:52

Izdržite,pošteni čovječe. Pravda je spora ali pobjedjuje .Važno je da otvarate oči ljudima,da se udružujete širom RS,da intelektualci zamijene korumpirane i nepismene ,da istina izlazi na vidjelo.

ODGOVORITE