Потрошио паре са рачуна на шопинг па пријавио да су му украли картицу!

Бразилски адвокат је тренутно под полицијском истрагом након што је наводно потрошио преко 13.000 бразилских реала (око 2.700 америчких долара) у тржном центру полициј је изјавио да га је неко киднаповао и користио његову кредитну картицу.

Занимљивости 05.07.2023 | 16:20
Потрошио паре са рачуна на шопинг па пријавио да су му украли картицу!

Родриго Барселос де Оливеира, адвокат из Рио де Жанеира, упао је 19. маја у 16. полицијску станицу бразилског града да пријави озбиљан злочин.

Рекао је полицајцима да се раније тог дана возио путем Авенида дас Америкас када су му пришла два наоружана мушкарца на мотоциклима и натерала их да се заустави на паркингу тржног центра Бара, тржног центра на западној страни Рија.

Тамо је један од мушкараца узео своју кредитну картицу и провео пет сати у куповини, док га је други држао на нишану. Мушкарцима је дао ПИН код картице и они су га користили до лимита који је одредила банка. Отмичари су потом отишли ​​са купљеним производима, његовим накитом, телефоном, новчаником и бурмом.

У светлу овако озбиљних оптужби, полиција у Рио де Жанеиру је одмах покренула истрагу, а прво што су урадили је да су проверили снимак сигурносних камера из тржног центра, како би идентификовали човека који је одузео кредитну картицу адвоката. Полиција је на своје изненађење, приметила Родрига Барселоса де Оливеиру како лежерно шета тржним центром са својим мобилним телефоном у руци и купује кредитном картицом у 11 различитих продавница; супермаркет, продавницу мотоциклистичких додатака, оптичара, продавница ципела и продавница дизајнерске одец́е.

Након што је полицији пријавио отмицу, бразилски адвокат је такође покушао да откаже све куповине, тврдец́и да му је кредитна картица украдена под претњом пиштоља. Међутим, банка је одбила његов захтев, јер је сваки пут коришц́ен тачан ПИН код.

Након што је погледала снимак надзора из тржног центра, полиција је одлучила да је Родриго Барселос де Оливеира постао осумњичени и прошлог петка извршила претрес његовог стана. Тако су готово сви производи које је наводно купио један од наоружаних нападача пронађени у куц́и адвоката!

Адвокат је признао да је измислио причу о отмици, те прибегао лажи због финансијских потешкоц́а.Сада се суочава са оптужбама за проневеру и пријављивање лажног злочина полицији.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар