Руководство Новог Града да поднесе оставке

- Стање у општини Нови Град је алармантно. Одговорност сноси само начелник општине Мирослав Дрљача и такозвани предсједник Скупштине Зоран Кукавица - рекао је данас у Новом Граду посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске и члан Предсједништва ПДП-а, Миланко Михајилица.

Република Српска 30.06.2023 | 11:39
Руководство Новог Града да поднесе оставке

Одборници опозиционих странака у Скупштини општине Нови Град (СДС-а, ПДП-а, ДНС-а и НЕС-а) су данас одржали конференцију за медије тражећи оставку скупштинског руководства и начелника општине због несавјесног рада и хаотичног стања на подручју општине и позвали све парламентарне странке да их у овом захтјеву подрже. Према њиховим ријечима, уколико начелник општине и предсједник скупштине не поднесу оставке, опозиција ће размотрити иницијативу за њихов опозив.

Народни посланик и члан Одбора за безбједност у Народној скупштини Републике Српске позвао је Окружно јавно тужилаштво и МУП да испита околности срамотних догађаја у Радомировцу на Видовдан и да саслушају начелника општине Нови Град и господина Стјепановића због околности да се на снимку који је објавила БН телевизија јасно чује када господин Стјепановић изјављује да му је начелник Дрљача тражио новац.

Народни посланик Михајилица је овом приликом изнио и неколико захтјева везаних за питања која муче становнике општине Нови Град и сусједних општина.

-Народна скупштина Републике Српске треба да се што прије озбиљно позабави питањем Трговске горе и ја позивам и друге општине у сливу ријеке Уне да се активно укључе у рјешавање овог питања - рекао је Михајилица.

Захтјевам да српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић, инсистира да се питање Трговске горе и рјешавање граничног спора између Босне и Херцеговине и Републике Хрватске на ријеци Уни под хитно нађе на дневном реду сједнице Предсједништва БиХ - наставио је Михајилица.

Михајилица је позвао предсједника Владе Републике Српске, Радована Вишковића, да што прије обезбиједи обећана за набавку и ремонт препумпних станица, а Владу Републике Српске да обезбиједи средства за санацију штете од поплава које су у децембру и у мају задесиле Нови
Град, Костајницу, Козарску Дубицу и Приједор.

(БН) Фото: БН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Вабмск

30.06.2023 12:05

Свако ко ради за добро својих грађана и локалне заједнице треба добити подршку од грађана. А свако онај ко није урадио ништа конкретно од прошлих локалних избора а дебело прима плату за нерад треба да поднесе оставку. Није све у јелу и пићу, треба нешто и урадити за своју локалну заједницу. Нисам задовољан ни са радом начелника општине Брод ни скупштинске већине која га подржава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

30.06.2023 13:09

Од куда опет ДНС у опозицији.

Name

Xсара

30.06.2023 12:40

Скупштина општине се претворила у циркус у Новом. Начелник општине је најгори у послератном периоду. Народ ћути и одлази , паметни се склањају пред налетом бијеса и бахатости неуких полтрона. Хоће ли се остатак странака најзад дозвати памети видјећемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новљанин

30.06.2023 13:00

Александар Јанковић ЗА начелника. Доста је ових...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бенито

30.06.2023 13:10

Обај Босански Нови како је промијенио име боље напредује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало Ало

30.06.2023 14:03

Никако да се дозову памети. Нуклеарни отпад је пред вратима,а они цепркају у блату. Нови тапка у мјесту 30 година.Залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.06.2023 21:53

Имаш ли можда жељу да у неко одређено доба дана поднесу оставке, ујутро, поподне, или пред вече!? Немој се стидит, слободно и то тражи

ОДГОВОРИТЕ