Rukovodstvo Novog Grada da podnese ostavke

- Stanje u opštini Novi Grad je alarmantno. Odgovornost snosi samo načelnik opštine Miroslav Drljača i takozvani predsjednik Skupštine Zoran Kukavica - rekao je danas u Novom Gradu poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i član Predsjedništva PDP-a, Milanko Mihajilica.

Republika Srpska 30.06.2023 | 11:39
Rukovodstvo Novog Grada da podnese ostavke

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini opštine Novi Grad (SDS-a, PDP-a, DNS-a i NES-a) su danas održali konferenciju za medije tražeći ostavku skupštinskog rukovodstva i načelnika opštine zbog nesavjesnog rada i haotičnog stanja na području opštine i pozvali sve parlamentarne stranke da ih u ovom zahtjevu podrže. Prema njihovim riječima, ukoliko načelnik opštine i predsjednik skupštine ne podnesu ostavke, opozicija će razmotriti inicijativu za njihov opoziv.

Narodni poslanik i član Odbora za bezbjednost u Narodnoj skupštini Republike Srpske pozvao je Okružno javno tužilaštvo i MUP da ispita okolnosti sramotnih događaja u Radomirovcu na Vidovdan i da saslušaju načelnika opštine Novi Grad i gospodina Stjepanovića zbog okolnosti da se na snimku koji je objavila BN televizija jasno čuje kada gospodin Stjepanović izjavljuje da mu je načelnik Drljača tražio novac.

Narodni poslanik Mihajilica je ovom prilikom iznio i nekoliko zahtjeva vezanih za pitanja koja muče stanovnike opštine Novi Grad i susjednih opština.

-Narodna skupština Republike Srpske treba da se što prije ozbiljno pozabavi pitanjem Trgovske gore i ja pozivam i druge opštine u slivu rijeke Une da se aktivno uključe u rješavanje ovog pitanja - rekao je Mihajilica.

Zahtjevam da srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, insistira da se pitanje Trgovske gore i rješavanje graničnog spora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske na rijeci Uni pod hitno nađe na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH - nastavio je Mihajilica.

Mihajilica je pozvao predsjednika Vlade Republike Srpske, Radovana Viškovića, da što prije obezbijedi obećana za nabavku i remont prepumpnih stanica, a Vladu Republike Srpske da obezbijedi sredstva za sanaciju štete od poplava koje su u decembru i u maju zadesile Novi
Grad, Kostajnicu, Kozarsku Dubicu i Prijedor.

(BN) Foto: BN

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Vabmsk

30.06.2023 12:05

Svako ko radi za dobro svojih građana i lokalne zajednice treba dobiti podršku od građana. A svako onaj ko nije uradio ništa konkretno od prošlih lokalnih izbora a debelo prima platu za nerad treba da podnese ostavku. Nije sve u jelu i piću, treba nešto i uraditi za svoju lokalnu zajednicu. Nisam zadovoljan ni sa radom načelnika opštine Brod ni skupštinske većine koja ga podržava.

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

30.06.2023 13:09

Od kuda opet DNS u opoziciji.

Name

Xsara

30.06.2023 12:40

Skupština opštine se pretvorila u cirkus u Novom. Načelnik opštine je najgori u posleratnom periodu. Narod ćuti i odlazi , pametni se sklanjaju pred naletom bijesa i bahatosti neukih poltrona. Hoće li se ostatak stranaka najzad dozvati pameti vidjećemo.

ODGOVORITE
Name

Novljanin

30.06.2023 13:00

Aleksandar Janković ZA načelnika. Dosta je ovih...

ODGOVORITE
Name

benito

30.06.2023 13:10

Obaj Bosanski Novi kako je promijenio ime bolje napreduje!

ODGOVORITE
Name

Alo Alo

30.06.2023 14:03

Nikako da se dozovu pameti. Nuklearni otpad je pred vratima,a oni ceprkaju u blatu. Novi tapka u mjestu 30 godina.Zalosno.

ODGOVORITE
Name

Milan

30.06.2023 21:53

Imaš li možda želju da u neko određeno doba dana podnesu ostavke, ujutro, popodne, ili pred veče!? Nemoj se stidit, slobodno i to traži

ODGOVORITE