Градоносни облаци Проинтеру и Калдери доносе 10 мил. КМ

„Противградна превентива Републике Српске“ дала је фирмама „Проинтер“ и „Калдера“ посао доградње и проширења система противградне заштите вриједан 10,2 милиона марака.

Република Српска 27.06.2023 | 15:33
Градоносни облаци Проинтеру и Калдери доносе 10 мил. КМ

Конкретно, „Противградна превентива“ је расписала поменуту набавку, коју је подијелила на четири лота, а први и уједно највриједнији лот који се односи на пројектовање, доградњу и опремање мреже аутоматских противградних станица, постављање нових аутоматских приземних генератора као и доградњу телекомуникационе мреже са увезивањем у постојећи систем противградне заштите Републике Српске добили су „Проинтер“ и „Калдера“ која је у већинском власништву „Проинтера“,

Када су у питању преостала три лота, сва три су добиле фирме „Калдера“ и „Браћа Мићић“ из Модриче, а односе се на доградњу и опремање подручних противградних центара Бијељина, Требиње и Нова Топола

За пола године шест милионских уговора

Оно што је интерестантно је да је фирма „Проинтер“ од почетка године до данас од институција и јавних предузећа Републике Српске и БиХ добила чак шест милионских уговора укључујући поменути од „Противградне превентиве“.

Највриједнији је свакако посао који су добили од Пореске управе Републике Српске за успостављање информационог система за фискализациију за који ће „Проинтеру“ бити искеширано готово 37 милиона марака са ПДВ-ом.

Олимпијски центар „Јахорина“ је за пројекат водоснабдијевања акумулације скијашког центра „Игриште“ дао 5,8 милиона КМ групи понуђача која се састојала од осам предузећа од којих је једно било „Проинтер“.

Од Управе за индиректно опорезивање БиХ (УИО БиХ) су заједно са Агенцијом „Камир“ из Широког Бријега, добили уговор за одржавање видео надзора УИО на граничним прелазима вриједан 4,4 милиона КМ са обрачунатим порезом.

„Шуме Српске“ су недавно, а како је ЦАПИТАЛ и објавио,  „Проинтеру“ дале готово 2,5 милиона КМ за набавку преносних принтера и ПДА уређаја.

Општина Братунац је „Проинтеру“ дала 1,1 милион КМ за енергетске услуге што је такође један од милионских уговора које је ова фирма добила у првих шест мјесеци ове године.

Напоменимо да су побројани само милионски уговори док је „Проинтер“ у овој години добио на десетине уговора нижих износа од јавних предузећа и институција.

(Цапитал) Фото: Илустрација/Цапитал

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Солун

27.06.2023 15:46

Биће као и са електронским здравственим књижицама...узму пар милиона од грађана, буду три дана у медијима и идемо даље...уз овакве грађане који се буне искључиво на порталима или уз кафу, могу нам улазити у кућу и носити храну из фрижидера. Гори су од глодара, али ништа боље и не заслужујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

27.06.2023 15:51

Какве везе има Проинтер који је задузен за ИТ струку,са противградном опремом?Дабогда се сви погусили у тим парама које отимате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грмеч

27.06.2023 17:56

Израда софтвера за комуникацију са аутоматским противградним станицама

Name

Србо

27.06.2023 15:55

Још мало и све тендере нема везе за шта се прописују добија ће прва породица, све је њихово од Паласа до мљекаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

27.06.2023 15:57

Држава плаћа да Игор штити своје воћњаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тосхиба

27.06.2023 16:00

Има на сваки облак да испале 100 ракета.Бице једна скупља од Путиновог војводе,сатане. Морат це их НАТО снабдијеват протуградним ракетама..Ето Срби, молите бога да вас опет окупира Аустрија. Бар цете код куце радит и неце се запосљават само тецици и стрицевици и родбина вец ко зна и хоце радит. Неце моци увалит лазне дипломе Сваби..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батар Љубо

27.06.2023 16:08

Стоп корупцији у РС. Доста нам је више свега. Живела Јелена Тривич! ПРАВДА ЗА НАС!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

27.06.2023 16:27

Дабогда се најели па нема у шта се не петљају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Критичар

27.06.2023 16:28

Проклетиње! Све њима треба дати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

27.06.2023 16:30

ПОЛАКО РЕПУБЛИКА СРОСКА ЦЕ КОРАК ПО КОРАК ПОСТАТИ ВЛАСНИСТВО ФИРМИ КОЈЕ СУ УСКО ПИВЕЗАНЕ СА ПОРИДИЦОМ ДОДИК.ТО СЕ ЗОВЕ ОАТРИОТУЗАМ.СВЕ ИСТАЛО ЈЕ ИЗДАЈА.РЕЦЕ ДАНАС СТЕВАНДУЦ ДА ЦЕ АКО ТРЕБА ПРОГУРАТИ ЗАБУ ЗА РЕОУБЛИКУ СРОСКУ,ПА ДОБРО СЕ УГОЈИО,НЕБИ ТАКО ДА ЈЕ ГУТАО ЗАБЕ,ВЕЦ СПЕЦИЈАЛИРЕТЕ У МЕНЗИ НАРОДНЕ СКУОСТИНЕ.ОАТРИОТИЗАМ БИ ДАНАС ДИДИКОВ И СТЕВАНДИЦЕВ БИО ДА СУ НАРЕДИЛИ ПОСЛАНИЦИМА У БАЊА ЛУЦИ ДА САЗОВУ СЈЕДНИЦУ И РЈЕСАВАЈУ ПРОБЛЕМЕ,ДА СУ ОТИСЛИ У СЕМБЕРИЈУ ДА ДОНЕСУ МЈЕРЕ О ОТКУОУ ОСЕНИЦЕ И ЗАСТИТИ СБИЊА ОД БОЛЕСТИ КУГЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомер

27.06.2023 16:56

Нека БН испита увезаност председника СНСД Братунац, Техницког ремонта и људи из Републицке странке Српске за које овај директно ради и одакле се узима новац да покрецу фирму Сигма спед, купују камионе и гусе остале самосталне предузетнике на регији Бирац. Каква је повезаност власти РС са поменутим људима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

27.06.2023 17:02

Ето хвала Богу и њима почело с небеса падати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

27.06.2023 18:58

Додик је једноставно мађионичар.И то јако добар.Што си бољи у одвраћању пажње,то си бољи мађионичар.Док Додик,,брани"народ српски,исти народ остаје без стотина милиона властитих пара.А народ к'о народ,навија за кабадахију док исти угрожава уставни суд,на неуставан начин.Свако просјечно образован зна шта је Устав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лутак искривљеног лица

27.06.2023 19:04

Већих мазохиста од овога народа нема.А већих мегаломана и биједније породице од Додика тешко је наћи у 21.вијеку.Мислим да се Турци црвене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубана

28.06.2023 16:10

Мозе ли подвезица умјесто обвезница, уф, уф..

ОДГОВОРИТЕ