Gradonosni oblaci Prointeru i Kalderi donose 10 mil. KM

„Protivgradna preventiva Republike Srpske“ dala je firmama „Prointer“ i „Kaldera“ posao dogradnje i proširenja sistema protivgradne zaštite vrijedan 10,2 miliona maraka.

Republika Srpska 27.06.2023 | 15:33
Gradonosni oblaci Prointeru i Kalderi donose 10 mil. KM

Konkretno, „Protivgradna preventiva“ je raspisala pomenutu nabavku, koju je podijelila na četiri lota, a prvi i ujedno najvrijedniji lot koji se odnosi na projektovanje, dogradnju i opremanje mreže automatskih protivgradnih stanica, postavljanje novih automatskih prizemnih generatora kao i dogradnju telekomunikacione mreže sa uvezivanjem u postojeći sistem protivgradne zaštite Republike Srpske dobili su „Prointer“ i „Kaldera“ koja je u većinskom vlasništvu „Prointera“,

Kada su u pitanju preostala tri lota, sva tri su dobile firme „Kaldera“ i „Braća Mićić“ iz Modriče, a odnose se na dogradnju i opremanje područnih protivgradnih centara Bijeljina, Trebinje i Nova Topola

Za pola godine šest milionskih ugovora

Ono što je interestantno je da je firma „Prointer“ od početka godine do danas od institucija i javnih preduzeća Republike Srpske i BiH dobila čak šest milionskih ugovora uključujući pomenuti od „Protivgradne preventive“.

Najvrijedniji je svakako posao koji su dobili od Poreske uprave Republike Srpske za uspostavljanje informacionog sistema za fiskalizaciiju za koji će „Prointeru“ biti iskeširano gotovo 37 miliona maraka sa PDV-om.

Olimpijski centar „Jahorina“ je za projekat vodosnabdijevanja akumulacije skijaškog centra „Igrište“ dao 5,8 miliona KM grupi ponuđača koja se sastojala od osam preduzeća od kojih je jedno bilo „Prointer“.

Od Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) su zajedno sa Agencijom „Kamir“ iz Širokog Brijega, dobili ugovor za održavanje video nadzora UIO na graničnim prelazima vrijedan 4,4 miliona KM sa obračunatim porezom.

„Šume Srpske“ su nedavno, a kako je CAPITAL i objavio,  „Prointeru“ dale gotovo 2,5 miliona KM za nabavku prenosnih printera i PDA uređaja.

Opština Bratunac je „Prointeru“ dala 1,1 milion KM za energetske usluge što je takođe jedan od milionskih ugovora koje je ova firma dobila u prvih šest mjeseci ove godine.

Napomenimo da su pobrojani samo milionski ugovori dok je „Prointer“ u ovoj godini dobio na desetine ugovora nižih iznosa od javnih preduzeća i institucija.

(Capital) Foto: Ilustracija/Capital

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Solun

27.06.2023 15:46

Biće kao i sa elektronskim zdravstvenim knjižicama...uzmu par miliona od građana, budu tri dana u medijima i idemo dalje...uz ovakve građane koji se bune isključivo na portalima ili uz kafu, mogu nam ulaziti u kuću i nositi hranu iz frižidera. Gori su od glodara, ali ništa bolje i ne zaslužujemo.

ODGOVORITE
Name

Glas

27.06.2023 15:51

Kakve veze ima Prointer koji je zaduzen za IT struku,sa protivgradnom opremom?Dabogda se svi pogusili u tim parama koje otimate.

ODGOVORITE
Name

Grmeč

27.06.2023 17:56

Izrada softvera za komunikaciju sa automatskim protivgradnim stanicama

Name

Србо

27.06.2023 15:55

Још мало и све тендере нема везе за шта се прописују добија ће прва породица, све је њихово од Паласа до мљекаре.

ODGOVORITE
Name

dott

27.06.2023 15:57

Država plaća da Igor štiti svoje voćnjake.

ODGOVORITE
Name

Toshiba

27.06.2023 16:00

Ima na svaki oblak da ispale 100 raketa.Bice jedna skuplja od Putinovog vojvode,satane. Morat ce ih NATO snabdijevat protugradnim raketama..Eto Srbi, molite boga da vas opet okupira Austrija. Bar cete kod kuce radit i nece se zaposljavat samo tecici i stricevici i rodbina vec ko zna i hoce radit. Nece moci uvalit lazne diplome Svabi..

ODGOVORITE
Name

Batar Ljubo

27.06.2023 16:08

Stop korupciji u RS. Dosta nam je više svega. Živela Jelena Trivič! PRAVDA ZA NAS!!

ODGOVORITE
Name

Bl

27.06.2023 16:27

Dabogda se najeli pa nema u šta se ne petljaju

ODGOVORITE
Name

Kritičar

27.06.2023 16:28

Prokletinje! Sve njima treba dati!

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

27.06.2023 16:30

POLAKO REPUBLIKA SROSKA CE KORAK PO KORAK POSTATI VLASNISTVO FIRMI KOJE SU USKO PIVEZANE SA PORIDICOM DODIK.TO SE ZOVE OATRIOTUZAM.SVE ISTALO JE IZDAJA.RECE DANAS STEVANDUC DA CE AKO TREBA PROGURATI ZABU ZA REOUBLIKU SROSKU,PA DOBRO SE UGOJIO,NEBI TAKO DA JE GUTAO ZABE,VEC SPECIJALIRETE U MENZI NARODNE SKUOSTINE.OATRIOTIZAM BI DANAS DIDIKOV I STEVANDICEV BIO DA SU NAREDILI POSLANICIMA U BANJA LUCI DA SAZOVU SJEDNICU I RJESAVAJU PROBLEME,DA SU OTISLI U SEMBERIJU DA DONESU MJERE O OTKUOU OSENICE I ZASTITI SBINJA OD BOLESTI KUGE.

ODGOVORITE
Name

Homer

27.06.2023 16:56

Neka BN ispita uvezanost predsednika SNSD Bratunac, Tehnickog remonta i ljudi iz Republicke stranke Srpske za koje ovaj direktno radi i odakle se uzima novac da pokrecu firmu Sigma sped, kupuju kamione i guse ostale samostalne preduzetnike na regiji Birac. Kakva je povezanost vlasti RS sa pomenutim ljudima?

ODGOVORITE
Name

Tatar

27.06.2023 17:02

Eto hvala Bogu i njima počelo s nebesa padati

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

27.06.2023 18:58

Dodik je jednostavno mađioničar.I to jako dobar.Što si bolji u odvraćanju pažnje,to si bolji mađioničar.Dok Dodik,,brani"narod srpski,isti narod ostaje bez stotina miliona vlastitih para.A narod k'o narod,navija za kabadahiju dok isti ugrožava ustavni sud,na neustavan način.Svako prosječno obrazovan zna šta je Ustav.

ODGOVORITE
Name

Lutak iskrivljenog lica

27.06.2023 19:04

Većih mazohista od ovoga naroda nema.A većih megalomana i bijednije porodice od Dodika teško je naći u 21.vijeku.Mislim da se Turci crvene.

ODGOVORITE
Name

Bubana

28.06.2023 16:10

Moze li podvezica umjesto obveznica, uf, uf..

ODGOVORITE