Кришто: Мађарска подржава БиХ, унаприједити односе

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто одржала је састанак са премијером Мађарске Виктором Орбаном, а након састанка Кришто је подијелила импресије са састанка.

Босна и Херцеговина 22.06.2023 | 11:21
Кришто: Мађарска подржава БиХ, унаприједити односе

На почетку обраћања на конференцији за медије, Кришто је изјавила како је информисала Орбана о раду новог сазива Савјета министара и приоритетима у раду.

"Информисали смо премијера Орбана о актуелној ситуацији у БиХ, нашим односима и функционисању институција. На посебан смо начин нагласили фокус рада нашег Савјета министара те да смо направили искорак и по односе унутар саме БиХ, а и по испуњавању услова које је држава добила као нешто на чему мора радити", рекла је Кришто.

Поручила је и како је велики број уговора са Мађарском близу закључивања.

"Изразили смо захвалност Мађарској која нас подупире на том путу и рекли смо да је кандидатски статус нешто што је релаксирало односе унутар БиХ. Нагласили смо нашу добру привредну сарадњу која се очитује у разна улагања, склопљене споразуме.

Такође, велики број уговора имамо у процедури и надамо се да ћемо кроз нашу билатералну сарадњу учинити све да се реализација ових споразума који су у процедури што брже оконча на добробит привредне сарадње земаља", истиче Кришто.

На крају, Кришто је нагласила како Босна и Херцеговина на европском путу жели имати одличну сарадњу са Мађарском.

Премијер Мађарске се захвалио предсједавајућој Кришто и рекао како су имали узбудљиве и изванредне преговоре.

"Увијек можете рачунати на нас. Чудимо се како одржавате најкомпликованији политички систем свијета. Нама Мађарима тешко је одржати коалицију, а не овако компликован систем. Дивимо се како одржавате земљу. Трећа тачка је да дијелимо исту судбину", казао је Орбан.

"Требамо нову динамику. Можда звучи чудно али ЕУ је потребнији Балкан и БиХ него што је обрнуто. Рекао сам предсједавајућој о нашој политици према БиХ која се негдје поклапа, а негдје разилази са ЕУ", додао је.

(БН/Клиx)  Фото:Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

😄

22.06.2023 11:28

Орбан формално са овим надом комичарима. Смо бла бла... Вецерас је у Бакинцима суштина његовог доласка. Са својим пајташем Лакташенком договор пада за даље планове како шишати заглупљени народ уз што већу маржу! Наравно уз крканлук јарића и прасића праћено тамбурашким оркестром!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

22.06.2023 14:46

Јесу нашли подупирач ко да вас подупире кога је довео Додо спадала ,а ови гледају да избаце мадјарску из ЕУ по брзом поступку наставили зајебавати.

Name

Питање

22.06.2023 13:05

Је ли Мађарска купила обвезница у износу од 210 милиона Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

22.06.2023 14:50

Је успутна станица до Лактасаа!!! Окомили се опљацкатии !!! Јис сто се дадне бусаге напунити! Брдовити 16 вијек корумпирани харају изнад закона!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

23.06.2023 07:59

Е залости ко подрзава БиХ

ОДГОВОРИТЕ