КиМ: На Јарињу данас ухапшен још један Србин

Косовска полиција ухапсила је данас на Јарињу Далибора Спасића, медицинског техничара из Косовске Митровице док се са малољетном кћерком и супругом враћао из централне Србије, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Србија 17.06.2023 | 21:18
КиМ: На Јарињу данас ухапшен још један Србин

Канцеларија је одмах ступила у контакт са породицом и ухапшеном Далибору обезбиједила адвоката.

У саопштењу се констатује да приштинске власти и овим хапшењем желе да изазову нову кризу и дестабилизацију прилика на терену и, под плаштом некакве борбе за права медија, заправо застраше и протерају Србе са Косова и Метохије.

"Лажни министар полиције Џељај Свечља поново је једног Србина прогласио злочинцем, уместо да се извини што је већ ухапсио невиног момка Немању Влашковића у Лепосавићу под лажном оптужбом да је физички напао новинаре, што је ноторна лаж, као и неоснованог хапшења Радоша Петровића, Душана Обреновића и Милуна Миленковића", наводе из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да ни Спасић није никакав криминалац већ здравствени радник у болници у Косовској Митровици кога сада Свечља покушава да криминализује само ако је попријеко погледао неког новинара.

"Свечља који је познат по превртању Еулексових возила, а његов газда /Аљбин/ Курти по бацању сузавца и шок бомби и затварању медија, најмање имају право да некога проглашавају криминалцима јер су они патентирали насилне и криминалне методе на Косову и Метохији", додаје се у саопштењу.

Свечља је претходно потврдио да је косовска полиција на Јарињу ухапсила Далибора Спасића, тврдећи да је напао албанске новинаре на сјеверу Косова и Метохије. 

(Срна) Фото: Илустрација

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АТЛАНТИДА

18.06.2023 00:34

Лове Србе ко животиње,а ко их лови,нажалост,недовршени народ са Косова...нажалост,али је тако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лула Мира

18.06.2023 07:50

Око за око, зуб за зуб!

ОДГОВОРИТЕ