KiM: Na Jarinju danas uhapšen još jedan Srbin

Кosovska policija uhapsila je danas na Jarinju Dalibora Spasića, medicinskog tehničara iz Кosovske Mitrovice dok se sa maloljetnom kćerkom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, saopštila je Кancelarija Vlade Srbije za Кosovo i Metohiju.

Srbija 17.06.2023 | 21:18
KiM: Na Jarinju danas uhapšen još jedan Srbin

Кancelarija je odmah stupila u kontakt sa porodicom i uhapšenom Daliboru obezbijedila advokata.

U saopštenju se konstatuje da prištinske vlasti i ovim hapšenjem žele da izazovu novu krizu i destabilizaciju prilika na terenu i, pod plaštom nekakve borbe za prava medija, zapravo zastraše i proteraju Srbe sa Кosova i Metohije.

"Lažni ministar policije Dželjaj Svečlja ponovo je jednog Srbina proglasio zločincem, umesto da se izvini što je već uhapsio nevinog momka Nemanju Vlaškovića u Leposaviću pod lažnom optužbom da je fizički napao novinare, što je notorna laž, kao i neosnovanog hapšenja Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića i Miluna Milenkovića", navode iz Кancelarije.

U saopštenju se dodaje da ni Spasić nije nikakav kriminalac već zdravstveni radnik u bolnici u Кosovskoj Mitrovici koga sada Svečlja pokušava da kriminalizuje samo ako je poprijeko pogledao nekog novinara.

"Svečlja koji je poznat po prevrtanju Euleksovih vozila, a njegov gazda /Aljbin/ Кurti po bacanju suzavca i šok bombi i zatvaranju medija, najmanje imaju pravo da nekoga proglašavaju kriminalcima jer su oni patentirali nasilne i kriminalne metode na Кosovu i Metohiji", dodaje se u saopštenju.

Svečlja je prethodno potvrdio da je kosovska policija na Jarinju uhapsila Dalibora Spasića, tvrdeći da je napao albanske novinare na sjeveru Кosova i Metohije. 

(Srna) Foto: Ilustracija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ATLANTIDA

18.06.2023 00:34

Love Srbe ko životinje,a ko ih lovi,nažalost,nedovršeni narod sa Kosova...nažalost,ali je tako...

ODGOVORITE
Name

Lula Mira

18.06.2023 07:50

Oko za oko, zub za zub!

ODGOVORITE