Србац се данас опростио од младог фудбалера

Више стотина градјана србачке општине, са великим болом и тугом данас је присуствовало опроштају од  трагично настрадалог 29- годишњег младића Милована Вука Новаковића из Ситнеша. 

Република Српска 17.06.2023 | 20:55
Србац се данас опростио од младог фудбалера

Поред  самохране мајке Гордане , брата Велибора И остале родбине И великог броја градјана, сахрани су присуствовали и бројни Милованови другови са којима је играо фудбал у Републици Српској, Федерацији БиХ и Аустрији. 

Млади фудбалер је испраћен испред породичне куће и сахрањен на сеоском гробљу у Доњој Лепеници.

Због преране трагичне смрти Милована Вука Новаковића данас је у општини Србац био дан жалости. Младић је био омиљен, не само због успјешне спортске каријере, већ И због примјерног понашања, другарству, љубави према завичајуиИ спремности да пружи помоћ онима којима је она била потребна, свједоче фудбалери са којима је играо фудбал. 

Новаковић је поникао у србачкој Слоги, а играо је за Звијезду 09, Орашје, зворничку Дрину, Славију из Источног Сарајева, Љубћић и Козару. Последње двије године ангажован је у Аустрији гдје је наступао за три клуба. Трагична смрт га је затекла  као члана аустријског ФЦ Јуденбург. 

Живот је изгубио у саобраћајној несрећИ која се догодила 15. јуна на магистралном путу Градишка – Србац, када се са аутомобилом “Фиат” директво сударио са камионом “ДАФ”, за чијим фоланом је био Миодраг Блесић (49) из Лакташа. 

Самохрана мајка Гордана Новаковић имала је још једну трагедију у породици. Прије 10 година, у саобраћајној незгоди надомак куће, аутомобилом је је слетио син Горан и том приликом смртно настрадао, док је други син Велибор, који је био са њим у возилу, лакше озлиједјен.  

(БН/С. К.)