Srbac se danas oprostio od mladog fudbalera

Više stotina gradjana srbačke opštine, sa velikim bolom i tugom danas je prisustvovalo oproštaju od  tragično nastradalog 29- godišnjeg mladića Milovana Vuka Novakovića iz Sitneša. 

Republika Srpska 17.06.2023 | 20:55
Srbac se danas oprostio od mladog fudbalera

Pored  samohrane majke Gordane , brata Velibora I ostale rodbine I velikog broja gradjana, sahrani su prisustvovali i brojni Milovanovi drugovi sa kojima je igrao fudbal u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Austriji. 

Mladi fudbaler je ispraćen ispred porodične kuće i sahranjen na seoskom groblju u Donjoj Lepenici.

Zbog prerane tragične smrti Milovana Vuka Novakovića danas je u opštini Srbac bio dan žalosti. Mladić je bio omiljen, ne samo zbog uspješne sportske karijere, već I zbog primjernog ponašanja, drugarstvu, ljubavi prema zavičajuiI spremnosti da pruži pomoć onima kojima je ona bila potrebna, svjedoče fudbaleri sa kojima je igrao fudbal. 

Novaković je ponikao u srbačkoj Slogi, a igrao je za Zvijezdu 09, Orašje, zvorničku Drinu, Slaviju iz Istočnog Sarajeva, Ljubćić i Kozaru. Poslednje dvije godine angažovan je u Austriji gdje je nastupao za tri kluba. Tragična smrt ga je zatekla  kao člana austrijskog FC Judenburg. 

Život je izgubio u saobraćajnoj nesrećI koja se dogodila 15. juna na magistralnom putu Gradiška – Srbac, kada se sa automobilom “Fiat” direktvo sudario sa kamionom “DAF”, za čijim folanom je bio Miodrag Blesić (49) iz Laktaša. 

Samohrana majka Gordana Novaković imala je još jednu tragediju u porodici. Prije 10 godina, u saobraćajnoj nezgodi nadomak kuće, automobilom je je sletio sin Goran i tom prilikom smrtno nastradao, dok je drugi sin Velibor, koji je bio sa njim u vozilu, lakše ozlijedjen.  

(BN/S. K.)