Трагедија: Србац оплакује младог фудбалера

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила јутрос око шест часова код Нове Тополе, у мјесту Ровине,  смртно је настадао Милован Вук Новаковић (29) фудбалер из Српца.

Република Српска 15.06.2023 | 14:19
Трагедија: Србац оплакује младог фудбалера

У овој несрећи је учествовало моторно теретно возило“ ДАФ“ са прикључним возилом, којим је управљао М. В. (50) из Лакташа и путничко возило „Фиат“ , којим је управљао настрадали Новаковић.

У Српцу је завладала велика туга за младим суграђанином Милованом Новаковићем,  који је био примјеран младић, успјешан спортиста и одан свом завичају и мјесном фудбалском клубу Слога у коме је научио прве лекције из фудбалске игре.

Поред матичног клуба, Новаковић је наступао за још неколико високорангираних клубова у Републици Српској и Босни и Херцеговини, да би каријеру наставио у три аустријска фудбалска клуба, а смрт га је задесила као члана ФК Јуданбург.

„Милован је волио родни крај и Републику Српску. Често је долазио и помагао матични клуб Слогу, као и друге спортске колективе у овој општини. Истицао се хуманошћу и солидарности био је добар у сваком смилсу те ријечи и због тога нам је његов губитак још тежи“, кажу у србачком друголигашу.

(БН/С. К.) Фото: Уступљена фотографија