Tragedija: Srbac oplakuje mladog fudbalera

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko šest časova kod Nove Topole, u mjestu Rovine,  smrtno je nastadao Milovan Vuk Novaković (29) fudbaler iz Srpca.

Republika Srpska 15.06.2023 | 14:19
Tragedija: Srbac oplakuje mladog fudbalera

U ovoj nesreći je učestvovalo motorno teretno vozilo“ DAF“ sa priključnim vozilom, kojim je upravljao M. V. (50) iz Laktaša i putničko vozilo „Fiat“ , kojim je upravljao nastradali Novaković.

U Srpcu je zavladala velika tuga za mladim sugrađaninom Milovanom Novakovićem,  koji je bio primjeran mladić, uspješan sportista i odan svom zavičaju i mjesnom fudbalskom klubu Sloga u kome je naučio prve lekcije iz fudbalske igre.

Pored matičnog kluba, Novaković je nastupao za još nekoliko visokorangiranih klubova u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, da bi karijeru nastavio u tri austrijska fudbalska kluba, a smrt ga je zadesila kao člana FK Judanburg.

„Milovan je volio rodni kraj i Republiku Srpsku. Često je dolazio i pomagao matični klub Slogu, kao i druge sportske kolektive u ovoj opštini. Isticao se humanošću i solidarnosti bio je dobar u svakom smilsu te riječi i zbog toga nam je njegov gubitak još teži“, kažu u srbačkom drugoligašu.

(BN/S. K.) Foto: Ustupljena fotografija