Угледни адвокат на челу ПДП у Новом Граду

У Новом Граду синоћ је одржан Сабор Општинског одбора ПДП-а на којем су изабрани нови чланови одбора и нови предсједник Александар Јанковић, угледни адвокат из тог града. 

Република Српска 15.06.2023 | 11:25
Угледни адвокат на челу ПДП у Новом Граду

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић истакао је да је Општински одбор ПДП-а Нови Град један од најуспјешнијих ПДП-ових одбора. 

- Крећемо на пут побједе са крајњег запада Републике Српске, из Новог Града. Јако ми је драго што смо изабрали Александра Јанковића за предсједника одбора, што показује да смо отворени за нове и младе људе. Важно је да у борби која нас чека већ 6. октобра наредне године, спој искуства и младости на најбољи могући начин искористимо за добробит једног од најљепших градова Републике Српске. Сигуран сам да ће Александар, који је већ доказан као одличан правник и адвокат, са свим људима који чине наш одбор у Новом Граду, направити велики, побједнички искорак. Од Новог Града, преко Бањалуке, гдје ћемо, сигуран сам, поновити побједу, до других крајева Српске, ићи ћемо побједничким кораком, вратити повјерење народа да је могуће промијенити овај накарадни модел понашања који разара Републику Српску и наш народ – поручио је Бореновић. 

Члан Предсједништва ПДП-а Драшко Станивуковић истакао је да је ПДП-у свака општина, сваки град и сваки дио Републике Српске веома важан. 

- Наша дужност је да дамо све од себе да се Република Српска равномјерно развија, те да пренесемо све добре политике из Бањалуке широм Српске, попут бесплатних уџбеника, бесплатне легализације и многих других. Дубоко сам увјерен да са младим људима, попут Александра Јанковића овај Општински одбор, али и цијели Нови Град, има перспективу и свијетлу будућност – поручио је Станивуковић. 

Миланко Михајилица, члан Предсједништва ПДП-а и досадашњи предсједник Општинског одбора ПДП Нови Град, истакао је да је ПДП у овој општини тренутно друга, а да ће од народне године бити прва странка по снази. 

- Наш је циљ да са странкама партнерима из Скупштине општине Нови Град на локалне изборе изађемо са заједничким кандидатом за начелника, обезбиједимо парламентарну већину у будућем сазиву и у потпуности преузмемо одговорност за рјешавање бројних проблема које нам иза себе оставља СНСД-ова власт. Поред свих проблема економске и социјалне природе, ми у Новом Граду имамо још два посебна проблема, а то су намјера Хрватске да одлаже радиоактивни и нуклеарни отпад на Трговској гори, као и рјешавање граничног спора на ријеци Уни – рекао је Михајилица. 

Александар Јанковић, новоизабрани предсједник Општинског одбора ПДП-а Нови Град, захвалио је руководству странке на подршци, као делегатима Сабора који су га изабрали. 

- Мој највећи мотив за активно бављење политиком био је проблем Трговске горе, као и огромне колоне наших суграђана који одлазе у земље западне Европе. То је један велики проблем и тужна слика, а на побољшање и рјешавање може се и мора утицати и са локалног нивоа. Данас смо направили један корак, а најбитнији ће бити побједа на локалним изборима – поручио је Јанковић. 

(БН) Фото: ПДП

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јоде

15.06.2023 11:45

Ништа од вас док у странци имате овакве као што је овај мали назови градоначелник БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

15.06.2023 13:39

Слазем се потпуно!Ацо је инаце дијете погинулог борца,добар цовјек и вјероватно будуци нацелник Новог!

Name

Додикове лази сирите за Драска

15.06.2023 14:58

Али он остаје и опстаје на целу Бањалуке. Никад висе секта лоповска!

Name

Брацо

15.06.2023 11:54

Одличан ПДП, добар избор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влајко Нови Град

15.06.2023 11:55

Браво за ПДП, браво Бореновићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даркец

15.06.2023 11:55

ПДП озбиљна странка, избор за десетку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сцхмитз

15.06.2023 12:18

Браво за г. Јанковића, и ако Бог да, будући начелник општине Нови Град...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угледнијег

15.06.2023 16:47

нису могли наци да одрадјује послове Бореноновицу и осталим главесинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драскицеви свједоци

15.06.2023 19:51

Симбиоза не пропуста прилику да упадне у први план...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ггг

15.06.2023 20:25

Јој моји Срби, нама је свако нови ко се појави добар, постен и будуцност дрзаве. А тако брзо нас за свакога хладан тус полије. Кладим се да це и овога сви пљувати за годину двије.

ОДГОВОРИТЕ