Ugledni advokat na čelu PDP u Novom Gradu

U Novom Gradu sinoć je održan Sabor Opštinskog odbora PDP-a na kojem su izabrani novi članovi odbora i novi predsjednik Aleksandar Janković, ugledni advokat iz tog grada. 

Republika Srpska 15.06.2023 | 11:25
Ugledni advokat na čelu PDP u Novom Gradu

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da je Opštinski odbor PDP-a Novi Grad jedan od najuspješnijih PDP-ovih odbora. 

- Кrećemo na put pobjede sa krajnjeg zapada Republike Srpske, iz Novog Grada. Jako mi je drago što smo izabrali Aleksandra Jankovića za predsjednika odbora, što pokazuje da smo otvoreni za nove i mlade ljude. Važno je da u borbi koja nas čeka već 6. oktobra naredne godine, spoj iskustva i mladosti na najbolji mogući način iskoristimo za dobrobit jednog od najljepših gradova Republike Srpske. Siguran sam da će Aleksandar, koji je već dokazan kao odličan pravnik i advokat, sa svim ljudima koji čine naš odbor u Novom Gradu, napraviti veliki, pobjednički iskorak. Od Novog Grada, preko Banjaluke, gdje ćemo, siguran sam, ponoviti pobjedu, do drugih krajeva Srpske, ići ćemo pobjedničkim korakom, vratiti povjerenje naroda da je moguće promijeniti ovaj nakaradni model ponašanja koji razara Republiku Srpsku i naš narod – poručio je Borenović. 

Član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković istakao je da je PDP-u svaka opština, svaki grad i svaki dio Republike Srpske veoma važan. 

- Naša dužnost je da damo sve od sebe da se Republika Srpska ravnomjerno razvija, te da prenesemo sve dobre politike iz Banjaluke širom Srpske, poput besplatnih udžbenika, besplatne legalizacije i mnogih drugih. Duboko sam uvjeren da sa mladim ljudima, poput Aleksandra Jankovića ovaj Opštinski odbor, ali i cijeli Novi Grad, ima perspektivu i svijetlu budućnost – poručio je Stanivuković. 

Milanko Mihajilica, član Predsjedništva PDP-a i dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora PDP Novi Grad, istakao je da je PDP u ovoj opštini trenutno druga, a da će od narodne godine biti prva stranka po snazi. 

- Naš je cilj da sa strankama partnerima iz Skupštine opštine Novi Grad na lokalne izbore izađemo sa zajedničkim kandidatom za načelnika, obezbijedimo parlamentarnu većinu u budućem sazivu i u potpunosti preuzmemo odgovornost za rješavanje brojnih problema koje nam iza sebe ostavlja SNSD-ova vlast. Pored svih problema ekonomske i socijalne prirode, mi u Novom Gradu imamo još dva posebna problema, a to su namjera Hrvatske da odlaže radioaktivni i nuklearni otpad na Trgovskoj gori, kao i rješavanje graničnog spora na rijeci Uni – rekao je Mihajilica. 

Aleksandar Janković, novoizabrani predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Novi Grad, zahvalio je rukovodstvu stranke na podršci, kao delegatima Sabora koji su ga izabrali. 

- Moj najveći motiv za aktivno bavljenje politikom bio je problem Trgovske gore, kao i ogromne kolone naših sugrađana koji odlaze u zemlje zapadne Evrope. To je jedan veliki problem i tužna slika, a na poboljšanje i rješavanje može se i mora uticati i sa lokalnog nivoa. Danas smo napravili jedan korak, a najbitniji će biti pobjeda na lokalnim izborima – poručio je Janković. 

(BN) Foto: PDP

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Jode

15.06.2023 11:45

Ništa od vas dok u stranci imate ovakve kao što je ovaj mali nazovi gradonačelnik BL.

ODGOVORITE
Name

Rambo

15.06.2023 13:39

Slazem se potpuno!Aco je inace dijete poginulog borca,dobar covjek i vjerovatno buduci nacelnik Novog!

Name

Dodikove lazi sirite za Draska

15.06.2023 14:58

Ali on ostaje i opstaje na celu Banjaluke. Nikad vise sekta lopovska!

Name

Брацо

15.06.2023 11:54

Одличан ПДП, добар избор.

ODGOVORITE
Name

Влајко Нови Град

15.06.2023 11:55

Браво за ПДП, браво Бореновићу.

ODGOVORITE
Name

Darkec

15.06.2023 11:55

PDP ozbiljna stranka, izbor za desetku!

ODGOVORITE
Name

Schmitz

15.06.2023 12:18

Bravo za g. Jankovića, i ako Bog da, budući načelnik opštine Novi Grad...

ODGOVORITE
Name

Uglednijeg

15.06.2023 16:47

nisu mogli naci da odradjuje poslove Borenonovicu i ostalim glavesinama.

ODGOVORITE
Name

Draskicevi svjedoci

15.06.2023 19:51

Simbioza ne propusta priliku da upadne u prvi plan...

ODGOVORITE
Name

Ggg

15.06.2023 20:25

Joj moji Srbi, nama je svako novi ko se pojavi dobar, posten i buducnost drzave. A tako brzo nas za svakoga hladan tus polije. Kladim se da ce i ovoga svi pljuvati za godinu dvije.

ODGOVORITE