Вучић о ситуацији на КиМ: На раскрсници између рата и мира

"Неколико ствари је важно да кажемо. Да бисмо избјегли спекулације, налазимо се на раскрсници, хоћемо ли имати мир или не. Постоји један човјек на Балкану који га не жели. Ријеч је о Аљбину Куртију".

Србија 14.06.2023 | 19:59
Вучић о ситуацији на КиМ: На раскрсници између рата и мира

Поручио је ово предсједник Србије Александар Вучић за РТС, говориће о хапшењу тројице припадника тзв. косовске полиције на територији централне Србије.

"Неколико ствари је важно да кажемо. Налазимо се на раскрсници, хоћемо ли имати мир или не. Постоји један човек на Балкану који га не жели. Реч је о Аљбину Куртију. Када кажете да Курти због хапшења полицајаца уводи забрану увоза српске робе, како он каже.

Према прописима, то не можете и не смијете да радите. Тиме показујете да желите да изнурујете глађу народ на северу КиМ, као и да их оставите без лијекова. Тиме показују намјеру да заувијек протјерају српски народ са сјевера КиМ", изјавио је Вучић и додао:

"Увијек сам се трудио да тражим код нас могућност за компромисе. Прешли смо Рубикон. Плашим се да ће бити веома тежак повратак у нормалу".

Предсједник Вучић је јуче и данас имао низ разговора и састанака са страним званичницима, између осталих, и са представницима земаља Квинте, потом и командантом Кфора Анђелом Ристућом...

(БН) Фото:Сцхреенсхот

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

14.06.2023 21:51

ЗАБРАНА УЛАСКА РОБЕ НА СЈЕВЕРНИ ДИО КОСОВА ЈЕ ТАКТИКА СА ЗАПАДА, А ОВАМО ГЛУМЕ НЕКЕ МИРОТВОРЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

14.06.2023 23:41

Да си патриота, србин, да имас икакве емпатије за свој народ и да дозивљавас све становнике Србије исто, твој одговор би био не ЕУ, не Интеграцијама, то јест окупацији, задрзао би независност и самосталност земље, гледао њен интерес и интерес народа у њој, видио би да је придрузивање ЕУ утопија, идеја која никад није ни постојала, циљ којег нема, пут који води у тоталну пропаст Србије, по мјери запдних сила које тај циљ имају јос од Берлинског конгреса и покусали су је унистити и у Балканским ратовима, свјетским, ...па ево и овог пута у наводном миру. Космет је окупиран дио територије Србије, јасно треба прогласити окупацију, прогласити непосредну ратну опасност, активирати војни рок за јулску класу послати позиве, не обазирати се на тзв.санкције западних колонизатора, гледати на њих као на непријатеље, сто они одувијек и јесу ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2023 10:54

Све само не цињенице. Снаге Кфора су доле у складу са резолуцијом 1244 Савјета Безбједности УН-а. А крај коментара је позив у рат и потпуни нестанак Срба.

Name

Уса

15.06.2023 00:07

МИР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.06.2023 00:28

Конацно, ухапсени и неки од њих, сад их лепо мењајте за насе. Па тако сваку пут, па це Курти престати хапсити, сваког Србина но којег налети.

ОДГОВОРИТЕ