Vučić o situaciji na KiM: Na raskrsnici između rata i mira

"Nekoliko stvari je važno da kažemo. Da bismo izbjegli spekulacije, nalazimo se na raskrsnici, hoćemo li imati mir ili ne. Postoji jedan čovjek na Balkanu koji ga ne želi. Riječ je o Aljbinu Kurtiju".

Srbija 14.06.2023 | 19:59
Vučić o situaciji na KiM: Na raskrsnici između rata i mira

Poručio je ovo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS, govoriće o hapšenju trojice pripadnika tzv. kosovske policije na teritoriji centralne Srbije.

"Nekoliko stvari je važno da kažemo. Nalazimo se na raskrsnici, hoćemo li imati mir ili ne. Postoji jedan čovek na Balkanu koji ga ne želi. Reč je o Aljbinu Kurtiju. Kada kažete da Kurti zbog hapšenja policajaca uvodi zabranu uvoza srpske robe, kako on kaže.

Prema propisima, to ne možete i ne smijete da radite. Time pokazujete da želite da iznurujete glađu narod na severu KiM, kao i da ih ostavite bez lijekova. Time pokazuju namjeru da zauvijek protjeraju srpski narod sa sjevera KiM", izjavio je Vučić i dodao:

"Uvijek sam se trudio da tražim kod nas mogućnost za kompromise. Prešli smo Rubikon. Plašim se da će biti veoma težak povratak u normalu".

Predsjednik Vučić je juče i danas imao niz razgovora i sastanaka sa stranim zvaničnicima, između ostalih, i sa predstavnicima zemalja Kvinte, potom i komandantom Kfora Anđelom Ristućom...

(BN) Foto:Schreenshot

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

DOK HOLIDEJ

14.06.2023 21:51

ZABRANA ULASKA ROBE NA SJEVERNI DIO KOSOVA JE TAKTIKA SA ZAPADA, A OVAMO GLUME NEKE MIROTVORCE.

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

14.06.2023 23:41

Da si patriota, srbin, da imas ikakve empatije za svoj narod i da dozivljavas sve stanovnike Srbije isto, tvoj odgovor bi bio ne EU, ne Integracijama, to jest okupaciji, zadrzao bi nezavisnost i samostalnost zemlje, gledao njen interes i interes naroda u njoj, vidio bi da je pridruzivanje EU utopija, ideja koja nikad nije ni postojala, cilj kojeg nema, put koji vodi u totalnu propast Srbije, po mjeri zapdnih sila koje taj cilj imaju jos od Berlinskog kongresa i pokusali su je unistiti i u Balkanskim ratovima, svjetskim, ...pa evo i ovog puta u navodnom miru. Kosmet je okupiran dio teritorije Srbije, jasno treba proglasiti okupaciju, proglasiti neposrednu ratnu opasnost, aktivirati vojni rok za julsku klasu poslati pozive, ne obazirati se na tzv.sankcije zapadnih kolonizatora, gledati na njih kao na neprijatelje, sto oni oduvijek i jesu ..

ODGOVORITE
Name

Re

15.06.2023 10:54

Sve samo ne cinjenice. Snage Kfora su dole u skladu sa rezolucijom 1244 Savjeta Bezbjednosti UN-a. A kraj komentara je poziv u rat i potpuni nestanak Srba.

Name

Usa

15.06.2023 00:07

MIR

ODGOVORITE
Name

Miroslav

15.06.2023 00:28

Konacno, uhapseni i neki od njih, sad ih lepo menjajte za nase. Pa tako svaku put, pa ce Kurti prestati hapsiti, svakog Srbina no kojeg naleti.

ODGOVORITE