Страхиња након 25 година дочекао свој кров над главом

За 88-шњег Стахињу Ђорђића ријешен је животни проблем дуг двије и по деценије. Захваљујући истрајности и посвећености градоначелника Бијељине Љубише Петровића, Ђорђићу је уручено рјешење о власништву стана у избјегличком насељу ГТЗ.

Република Српска 14.06.2023 | 18:58
Страхиња након 25 година дочекао свој кров над главом

Послије 25 година 88-шњи становник избјегличког насеља ГТЗ у Бијељини, Стахиња Ђорђић дочекао је свој кров над главом. Градоначелник Љубиша Петровић уручио му је рјешење о власништву стамбене јединице. 

“Ја се осјећам од данас свој на своме, јер пише ми да сам добио то рјешење у своје власништво један кроз један.”, каже Ђорђић у емотивној изјави за БН. 

У протеклом одбрамбнено - отаџбинском рату изгубио је сина Данила, који је свој живот уградио у темеље Републике Српске. Посебна ми је част и као граодначелнику и као човјеку што смо заједничким напорима ријешили овај вишедеценијски проблем, поручио је Петровић. 

“Данас је посебан дан, јер смо спровели све те неопходне процедуре и што дјед Страхиња може сад да каже да је власник стамбене јединице. Ми ћемо за свих 40 стамбених јединица наставити даљу процедуру како би сви имали рјешења да су власници својих стамбених јеидница.”, истакао је градоначелник. 

Није било потребе да се на рјешење овог животног проблема чека скоро двије и по деценије зато што се ради о суграђанима који су много пропатили током одбрамбено отаџбинског рата, додао је Петровић, који је дато обећање дједу Страхињи провео у дјело.

“Ја га толико поштујем, јер је прави човјек и остали његов тим. Прави су се људи на чело поставили за рјешења ових проблема.”, додаје Ђорђић. 

“Ово рјешење пружа могућност да наши суграђани добију своја документа у регуларном року важности, да не морају мијењати документа на сваке двије године, гдје су се са правом осјећали као грађани другог реда.”, казао је градоначелник и најавио да ће услиједити рјешења о стамбеном власништву и за друге мјештане.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

88-годишњак

14.06.2023 19:47

Који ће му мој сад. Шта сте чекали 25 година?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па није Љубиша

14.06.2023 22:50

Чекао 25 година, али јесте СДС... Треба и о томе размислити

Name

Бранислав

15.06.2023 18:56

Ста казете сто це му сад то је мој отац Страхиња мој праyед је позивио око 100 година деда исто па је боље сутјети

Name

БОБ РОЦК

15.06.2023 10:42

ЧЕСТИТАМО, ЈОШ ЈЕДНА ПОБЈЕДА СРПСКЕ

ОДГОВОРИТЕ