Strahinja nakon 25 godina dočekao svoj krov nad glavom

Za 88-šnjeg Stahinju Đorđića riješen je životni problem dug dvije i po decenije. Zahvaljujući istrajnosti i posvećenosti gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, Đorđiću je uručeno rješenje o vlasništvu stana u izbjegličkom naselju GTZ.

Republika Srpska 14.06.2023 | 18:58
Strahinja nakon 25 godina dočekao svoj krov nad glavom

Poslije 25 godina 88-šnji stanovnik izbjegličkog naselja GTZ u Bijeljini, Stahinja Đorđić dočekao je svoj krov nad glavom. Gradonačelnik Ljubiša Petrović uručio mu je rješenje o vlasništvu stambene jedinice. 

“Ja se osjećam od danas svoj na svome, jer piše mi da sam dobio to rješenje u svoje vlasništvo jedan kroz jedan.”, kaže Đorđić u emotivnoj izjavi za BN. 

U proteklom odbrambneno - otadžbinskom ratu izgubio je sina Danila, koji je svoj život ugradio u temelje Republike Srpske. Posebna mi je čast i kao graodnačelniku i kao čovjeku što smo zajedničkim naporima riješili ovaj višedecenijski problem, poručio je Petrović. 

“Danas je poseban dan, jer smo sproveli sve te neophodne procedure i što djed Strahinja može sad da kaže da je vlasnik stambene jedinice. Mi ćemo za svih 40 stambenih jedinica nastaviti dalju proceduru kako bi svi imali rješenja da su vlasnici svojih stambenih jeidnica.”, istakao je gradonačelnik. 

Nije bilo potrebe da se na rješenje ovog životnog problema čeka skoro dvije i po decenije zato što se radi o sugrađanima koji su mnogo propatili tokom odbrambeno otadžbinskog rata, dodao je Petrović, koji je dato obećanje djedu Strahinji proveo u djelo.

“Ja ga toliko poštujem, jer je pravi čovjek i ostali njegov tim. Pravi su se ljudi na čelo postavili za rješenja ovih problema.”, dodaje Đorđić. 

“Ovo rješenje pruža mogućnost da naši sugrađani dobiju svoja dokumenta u regularnom roku važnosti, da ne moraju mijenjati dokumenta na svake dvije godine, gdje su se sa pravom osjećali kao građani drugog reda.”, kazao je gradonačelnik i najavio da će uslijediti rješenja o stambenom vlasništvu i za druge mještane.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

88-godišnjak

14.06.2023 19:47

Koji će mu moj sad. Šta ste čekali 25 godina?

ODGOVORITE
Name

Pa nije Ljubiša

14.06.2023 22:50

Čekao 25 godina, ali jeste SDS... Treba i o tome razmisliti

Name

Branislav

15.06.2023 18:56

Sta kazete sto ce mu sad to je moj otac Strahinja moj prayed je pozivio oko 100 godina deda isto pa je bolje sutjeti

Name

BOB ROCK

15.06.2023 10:42

ČESTITAMO, JOŠ JEDNA POBJEDA SRPSKE

ODGOVORITE